V soboto se začenja klubska sezona za večino slovenskih klubov. V tekmi državnega prvenstva se bosta pomerila Triglav Kranj in Playboy Slavija, HKMK Bled in HDD Jesenice odhajajo na gostovanje v okviru lige INL.

Ob 19.15 uri bo v Ledeni dvorani Zlato polje vroče, saj kranjski Triglav pričakuje Playboy Slavijo. Domači hokejisti so imeli nekaj težav z ledeno ploskvijo, saj so jo dobili šele pred dnevi, prav tako je ekipa znova nekoliko pomlajena. ”V tem tednu smo se intenzivno pripravljali na vedno neugodnega nasprotnika in prepričan sem, da bodo fantje igrali na zmago. Velika želja po dokazovanju pred tekmecem in domačimi gledalci bo vsekakor nadomestila izostanek treningov na ledu. Pričakujem napeto tekmo vse do zadnjih minut,” je o nastalem položaju dejal trener Gorazd Drinovec, napadalec Nejc Hočevar pa je razkril pričakovanja pred obračunom: ”Pričakujem trdo, fizično tekmo, saj vemo, da je Slavija borbena ekipa. Ključnega pomena bo disciplina, saj je na takih tekmah vsaka napaka lahko že usodna. Obe ekipi sta led dobili nekoliko pozno, zato ta tekma še ne bo pravi pokazatelj moči. Vseeno menim, da smo z dosedanjim delom lahko zadovoljni in da smo na to tekmo pripravljeni. Ekipa Slavije je res nekoliko spremenjena, toda vseeno je še ostalo nekaj igralcev, ki znajo doseči zadetek. Mi gremo na zmago in s fanti bomo storili vse, da točke ostanjo v Kranju.”

Slavija_RokZupanc-Slavija

Tudi pri tekmecu iz Zaloga so ledeno ploskev dobili pozno, prav tako pa je prišlo do nekaterih sprememb v igralskem kadru. Tako se je po letu dni igranja v Franciji v ekipo vrnil Črt Snoj, ki pred prvo tekmo pravi: ”Upamo na odlično prvo tekmo v sezoni, ki bi pomenila veliko spodbudo in dvig samozavesti. Izgubili smo veliko igralcev, vendar smo z novimi pridobitvami ponovno dobili konkurenčno ekipo, ne glede na to, da je mlajša, kot smo je vajeni iz preteklih let. Bili smo tudi med zadnjimi ekipami, ki so se vrnile na led, kar se nam lahko pozna, vendar bomo dali vse od sebe in se borili za zmago.” Svoje razmišljanje pred obračunom je predstavil tudi napadalec Tilen Zagorc-Pilko: ”Upam, da bomo odligrali odlično tekmo proti našemu velikemu nasprotniku Triglavu in pri tem videli tudi veliko navijačev. Tekme v Kranju so vedno težke, predvsem zaradi majhnega igrišča, na kar nismo navajeni. Ne glede na to, bomo dali vse od sebe, da osvojimo zmago. V zadnjih tednih smo odlično trenirali, zato se že veselim prvega sodniškega meta.” Pri Slaviji bo zaradi poškodbe rame manjkal Andraž Čampa, medtem ko je nastop Daga Pepeonika pod vprašajem.

Miha Brus

Miha Brus

Hokejiste HDD Jesenic čaka gostovanje pri Feldkirchu, tekme med tekmecema so bile v prejšnji sezoni vedno napete in trde. ”Pričakujem težko tekmo. Feldkirch je bil lani nekoliko razočaran, ker je igral razigravanje za končnico z nami. Letos se je nekoliko okrepil, ima kakovostne tujce, hkrati ima lanskega najboljšega strelca lige in tudi visoke cilje. Vendar take cilje imamo tudi mi. Tekma bo težka, ampak mi se z nasprotnikom niti ne obremenjujemo. Mi se bomo osredotočili na našo igro, trudili se bomo uveljaviti naš sistem. Igrati moramo hitro, tako kot znamo, trdo v obrambi in enostavno in učinkovito v napadu. Feldkirch je na domačem ledu dokaj suveren, mi pa si vseeno želimo sezono začeti z zmago,” je optimističen napadalec Miha Brus, medtem ko je trener Gorazd Rekelj kratek in jedrnat: ”S Feldkirchom smo se nekajkrat pomerili že lani, zato vemo, za kakšno ekipo gre in kaj lahko pričakujemo. Pred sezono smo sicer izgubili nekaj prepotrebnih minut na ledu, vseeno pa odhajamo na gostovanje z najvišjimi cilji.”

Na gostovanje odhaja tudi ekipa HKMK Bled, ki se bo pomerila v Lustenau.

Foto: Playboy Slavija/Rok Zupanc, Drago Cvetanovič