Pretekli vikend je slovenskim ekipam prinesel le po en dvoboj iz katerega sta dve ekipi prišli zmagovalno, ostale pa sklonjenih glav. Prvo zmago v tekmovanju so zabeležili Blejci, Slavija pa še naprej ostaja najuspešnejša slovenska ekipa.

 

V času reprezentančnega odmora INL ne počiva. Prvi ekipi, ki sta zadrsali na ledeno ploskev sta bili Slavija in Triglav. V medsebojnem obračunu sta pripravila slovenski derbi v tekmovanju INL, več uspeha pa je bilo za Založane. Ti so srečanje pričeli silovito in odločno. Več so napadali in si priigrali tudi več priložnosti. Kranjski vratar Rok Stojanovič je bil odličen, svojo mrežo pa je uspel ohraniti nedotaknjeno. Enako uspešen, vendar z manj priložnostmi za dokazovanje, je bil na nasprotni strani tudi Uroš Puš. Druga tretjina je prinesla hokej na nekaj višjem nivoju in izenačeno merjenje moči. Triglav je vzpostavil ravnotežje in tudi več napadal. Še naprej sta blestela oba vratarja, a je v 28. minuti Jure Sotlar uspel zatresti kranjskega vratarja. V nadaljevanju je imel Triglav več od igre, v zadnjem delu pa je neuspešno napadal gol Slavije. Založani so bili trdi v obrambi in spretni v napadu, ter še dvakrat zatresli mrežo nasprotnika, srečanje pa dobili s prepričljivim rezultatom.

Bled je na svojem ledu gostil Mariborčane in lovil svojo prvo zmago v sezoni. A uvod v srečanje je pripadel Mariborčanom, ki so preko nekdanjega reprezentanta Slovenije Mitje Sotlarja tudi povedli. Štajerci so tudi v nadaljevanju imeli več priložnosti in lahko bi svojo prednost še povišali. Odmor je Blejcem še kako koristil. V začetku druge tretjine so hitro izenačili, nato pa še izkoristili prednost igralca več. Napadi Mariborčanov so se v tem delu končali v rokavici vratarja Naceta Kapusa, Blejci pa so svojo igro nadgradili še s tretjim zadetkom na srečanju in na drugi odmor odšli z lepo prednostjo. Ko je domačim uspel še en silovit uvod v tretjino, ki so ga nadgradili z novim zadetkom, se je Blejcem zmaga že lepo nasmihala, ob tem pa so igrali tudi odločneje in napadalneje. Nekaj upanja za Mariborčane je prinesel zadetek v 54. minuti, tri minute kasneje pa je Sergei Smirnov odločil zmagovalca, Bled pa si je priboril prvo zmago in skočil z zadnjega mesta na lestvici.

Celjani so na svojem ledu zelo nevaren nasprotnik vsem, vendar so to pot gostili prvouvrščeno ekipo INL. Polno motivirani domačini pa niso vzdržali naleta hokejistov iz Zell am Seeja. Ti so si že v prvih osmih minutah priigrali lepo prednost dveh zadetkov. Bili so nevarnejši in napadalnejši, na polovici srečanja pa zadeli še tretjič in zdelo se je, da je zmagovalec odločen. A le 22 sekund po prejetem tretjem zadetku so domači prvič zadeli, s tem dobili nekaj energije in krenili v lov za nasprotnikom. Ostajalo je skoraj 30 minut čiste igre, v hokeju pa je prednost dveh zadetkov lahko kaj hitro ulovljiva. Vendar so bili gosti zbrani, obe ekipi pa sta v nadaljevanju zamudili nekaj priložnosti za spremembo izida. Čas se je iztekal, domači pa so morali tvegati. V zadnjo minuto so krenili brez vratarja in ga nadomestili s šestim napadalcem. Pritisk na gol gostov je prinesel uspeh, do konca pa je ostalo vsega 14 sekund. Premalo, da bi Celjanom uspelo izid izenačiti in gosti so se z novo zmago utrdili v vodstvu.

Na Jesenicah je bilo srečanje odigrano v nekoliko kasnejšem terminu, saj je Podmežakla gostila tudi turnir mladih reprezentanc do 20 let. Očitno pa nekoliko poznejša ura Jeseničanom ni bila po godu. Obe ekipi nista bili pri strelu, ob tem je bilo precej napak pri podajah, predstava na ledu pa ni kazala na to, da naj bi šlo za eno najbolj zanimivih srečanj v tem krogu. Tudi nervoza se je naselila v igralce obeh ekip, zato tudi izključitev ni manjkalo. Domači so imeli nekaj več priložnosti ob igri z igralcem več, manjkala pa je prava realizacija. V prvem delu so bili Železarji  boljši nasprotnik, v drugem pa je bila pobuda na strani italijanskega moštva. Srečanje je v 53. Minuti odločil švedska okrepitev ekipe iz Eppana Patrik Wallenber, David Hale, igralec z NHL izkušnjami pa je grobo poškodoval jeseniškega napadalca Petra Bizalja, ki bo z ledu odsoten kar nekaj tednov. Na koncu so Italijani odnesli poln izkupiček, Jeseničani pa še naprej kažejo povsem različne predstave, od odličnih do sila povprečnih.

 

HK MK Bled : HDK Maribor 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Strelci za Bled: Potočnik Ma. 2, Burazin Ta., Kaimel, Smirnov
Strelca za Maribor: Sotlar, Satler
HK Playboy Slavija : HK Triglav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Strelca za Slavijo: Sotlar 2, Snoj
HK Celje : Zell am See 2:3 (0:2, 1:1,1:0)
Strelca za Celje: Manfreda, Zupanc
Team Jesenice : HC Eppan 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Zadetki s srečanja med Slavijo in Triglavom:

Lestvica INL (s klikom na lestvico do ostalih statistik v INL):