4. april 2024, Ljubljana – Slovenska moška hokejska reprezentanca, ki se je v začetku tega tedna zbrala na pripravah pred IIHF Svetovnim prvenstvom Divizije I-A, bo v prihodnjem tednu odigrala dve prijateljski tekmi z izbrano vrsto Avstrije.

Slovenski risi pod selektorsko taktirko Eda Terglava se bodo pod blagovno znamko I feel Slovenia z avstrijskimi hokejisti prvič pomerili v četrtek, 11. aprila 2024 ob 19.00 v ljubljanski Hali Tivoli.

Avstrija je reprezentanca, s katero se je Slovenija ob različnih priložnostih doslej pomerila 35-krat. Večina obračunov je bila prijateljskih tekem ali srečanj v sklopu mednarodnih turnirjev, po enkrat pa sta si ekipi stali nasproti na olimpijskih kvalifikacijah in olimpijskih igrah. Slovenija je zabeležila skupno 18 zmag in 13 porazov, štirikrat pa sta se izbrani vrsti razšli z remijem.

Zvesti podporniki slovenskega hokeja si bodo edino domačo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom lahko ogledali ceneje. Vsi, ki so bili v sezoni 2023/24 imetniki sezonske vstopnice katerega izmed slovenskih hokejskih klubov, bodo lahko vstopnice za omenjeno tekmo kupili po polovični ceni.

Redna cena vstopnic za odrasle je 10 evrov, za otroke in študente pa 7 evrov.

Vstopnice z omenjenim popustom je ob predložitvi osebnega dokumenta ter sezonske vstopnice v predprodaji mogoče kupiti na lastnih prodajnih mestih Eventima v Ljubljani (Tivoli, Kino Šiška) in Mariboru (Europark) ter na dan tekme na večerni blagajni dvorane Tivoli. Sedež, ki je označen na sezonski vstopnici, ne velja ter si ga je ob nakupu vstopnice potrebno izbrati.


Drugo tekmo bodo slovenski in avstrijski hokejisti odigrali že naslednji dan, 12. aprila 2024 ob 18.00 v avstrijskem Beljaku (Stadthalle, Tiroler Straße 47, Villach)

Vstopnice po ceni od 36,50 evrov za sedišče (otroci 9 evrov) ali 20 evrov za stojišče je moč kupiti tukaj.