24. maj 2024, Praga Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je na svojem rednem letnem kongresu, ki poteka ob robu svetovnega prvenstva elitne divizije na Češkem sprejela odločitve o gostiteljstvih svetovnih prvenstev v prihodnji sezoni.

Slovenska moška članska reprezentanca bo, po nedavnem uspehu na svetovnem prvenstvu Divizije I-A v Bolzanu, v prihodnji sezoni znova nastopila med svetovno hokejsko elito. Svetovno prvenstvo najvišjega kakovostnega razreda bo potekalo od 9. do 25. maja 2025 v Stockholmu (Švedska) in Herningu (Danska). Slovenija bo uvodni del prvenstva odigrala v Skupini A v Stockholmu, skupaj z Avstrijo, Finsko, Francijo, Kanado, Latvijo, Slovaško in Švedsko. Skupino B v Herningu bodo sestavljale Češka, Danska, Nemčija, Madžarska, Kazahstan, Norveška, Švica in ZDA.

Slovenska ženska članska reprezentanca bo svoje moči združila in merila na svetovnem prvenstvu Divizije I-B, ki bo od 9. do 15. aprila 2025 potekalo v Dumfriesu (Velika Britanija). Risinje se bodo na Škotskem, kjer so leta 2019 v Diviziji II-A osvojile zlato medaljo, pomerile z izbranimi vrstami Italije, Južne Koreje, Kazahstana, Latvije in Velike Britanije.

Slovenska moška reprezentanca do 20 let bo, po uvrstitvi v višji kakovostni razred decembra lani, v prihodnji sezoni nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-A, ki bo od 9. do 15. decembra 2024 potekalo na Bledu (Slovenija). Mladi risi U-20 se bodo na domačem ledu udarili z ekipami Avstrije, Danske, Francije, Madžarske in Norveške.

Slovenska moška reprezentanca do 18 let se bo v prihodnji sezoni prav tako preizkušala v višjem kakovostnem razredu ter tako nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I-A, ki bo od 20. do 26. aprila  2025 potekalo na Madžarskem, predvidoma v Szekesfehervarju. Mladi risi U-18 bodo svoje moči na ledu merili z reprezentancami Avstrije, Danske, Madžarske, Kazahstana in Ukrajine.