1. julij 2022, Ljubljana – Skupščina Hokejske zveze Slovenije je na svojem današnjem zasedanju potrdila revidirano letno poročilo HZS za leto 2021, rebalans Finančnega načrta za leto 2022 ter Finančni načrt za leto 2023.

Skupščina se je seznanila tudi s poročili o delovanju HZS v sezoni 2021/22, ter s programskim načrtom reprezentanc za sezono 2022/23, v katerem so začrtane ključne aktivnosti na reprezentančnem nivoju v vseh starostnih kategorijah.

Moška članska reprezentanca pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja bo v prihajajoči sezoni vse svoje sile usmerila v uspešen nastop na svetovnem prvenstvu elitne hokejske divizije, ki bo od 12. do 28.5.2023 potekalo v latvijski Rigi in finskem Tampereju. V skupinskem delu bodo risi odigrali sedem tekem proti reprezentancam Kanade, Kazahstana, Latvije, Norveške, Slovaške, Švice in ZDA; v primeru uspešnega nastopa v uvodnem delu pa še dodatne tekme v izločlinih obračunih.

V sklopu priprav na omenjeni vrhunec sezone se bodo slovenska izbrana vrsta že v mesecu avgustu udeležila mednarodnega turnirja U20 v Karlstadtu na Švedskem. V času novembrskega premora v klubskih tekmovanjih se bodo varovanci selektorja Kopitarja udeležili EIHC turnirja štirih držav (Avstrija, Belorusija, Francija, Slovenija) v Franciji; med februarskim premorom pa mednarodnega turnirja (Italija, Madžarska, Slovenija) v Sloveniji.

Žensko člansko reprezentanco pod vodstvom selektorja Franca “Acija” Ferjaniča čaka od 17. do 23.4.2023 nastop na svetovnem prvenstvu Divizije I-B (Italija, Južna Koreja, Kazhstan, Poljska, Slovenija, Velika Britanija) v južnokorejskem Suwon Cityu. Risinje si bodo med sezono formo nabirala predvsem v klubskih tekmovanjih doma in v tujini, v sklopu zaključnih priprav aprila prihodnje leti pa naj bi predvidoma odigrale eno do dve pripravljalni tekmi.

Moško izbrano vrsto do 20 let pod vodstvom glavnega trenerja Lovra Bajca pred svetovnim prvenstvom Divizije I-A (Danska, Francija, Kazahstan, Madžarska, Norveška, Slovenija), ki bo potekalo od 11. do 17.12.2022 v norveškem Askerju, čakajo avgusta letos nastop na mednarodnem turnirju U20 v Karlstadtu na Švedskem, novembra mednarodni turnir štirih držav (Francija, Italija, Madžarska, Slovenija) na domačem Bledu ter zaključne priprave v Sloveniji, v okviru katerih bodo mladi risi odigrali predvidoma tri pripravljalne tekme

Moška reprezentanca do 18 let pod vodstvom glavnega trenerja Jake Adlešiča pred domačim svetovnim prvenstvom Divizije I-B (Avstrija, Estonija, Italija, Južna Koreja, Poljska, Slovenija) od 10. do 16.4.2023 čakajo v mesecu novembru mednarodni turnir štirih držav (Avstrija, Italija, Madžarska, Slovenija) v Mariboru, v decembru tridnevne priprave v Sloveniji, v februarju;mednarodni turnir štirih držav (Francija, Italija, Madžarska, Slovenija) v Franciji.

Moški reprezentančni selekciji do 16 let in do 15 let bosta delovali pod vodstvom glavnega trenerja Robrta Pesjaka ter ob pomoči predsednika Strokovnega sveta HZS Gorazda Drinovca.

Reprezentanca U-16 se bo na tridnevnih pripravah v Kranju zbrala že v poletnih mesecih, v sklopu katerih bodo izvedene tudi meritve in testiranja igralcev. V novembru se bodo mladi risi udeležili mednarodnega turnirja štirih držav (Avstrija, Italija, Madžarska, Slovenija) na Madžarskem, v decembru pa bo v okviru tridnevnih priprav odigrala dve pripravljalni tekmi proti Italiji.

Reprezentanca U-15 se bo poleti zbrala na pripravah v Kranju v sklopu katerih bodo izvedene tudi meritve in testiranja igralcev. V decembru bodo najmlajši risi odigrali dve prijateljski tekmi proti izbrani vrsti Avstrije, februarja prihodnje leto pa bo nastopila na domačem turnirju štirih držav (Avstrija, Italija, Madžarska, Slovenija).