Jutri se pričenja končnica v INL. V njen nastopa le en slovenski klub, slovensko čast pa bodo branili Jeseničani. Ti so se v sredo, skozi razburljivo srečanje, ki je bilo odločeno v drugem podaljšku, prebili na tisto zadnje osmo mesto, ki omogoča nadaljevanje sezone.

Železarji so nared za nastope v končnici. Zadnje dva dneva so namenili pripravam na najpomembnejši del sezone. Oslabljena obrambna linija, poškodba Saša Rajsarja in nekaj manjših poškodb pa ne zbija optimizma v rdečem moštvu.  Jeseničani so se s hokejisti Gardene v sezoni pomerili dvakrat. Ob zmagi in porazu je razmerje v zadetkih 6:6. Italijansko moštvo goji podoben slog hokeja, kot ga gojijo tudi Železarji. Zanašajo se na svojo hitrost in ostre podaje pred gol. Zmagovalec pa bo tisti, ki bo storil napako manj.

Jure verjame, da se bo v Gardeni podobno veselil

Jure verjame, da se bo v Gardeni podobno veselil

»Pričakujemo, da bomo igrali tako, kot znamo. Želimo osvojiti vsaj eno zmago in četrtfinale odločiti na domačem ledu.  Dobro smo pripravljeni, tako da se nam odhod dveh branilcev in poškodbe v napadu ne poznajo preveč. Še posebej, če se držimo našega sistema igre. Gardena igra podobno kot mi, igrajo v kotih, ob ogradi in s podajami na »slot«. Recept za našo zmago je preprost. Delati moramo čim manj napak v obrambi, v napadu pa moramo nadaljevati učinkovito,« je pred odhodom v Gardeno povedal zadnji mož jeseniške obrambe Jure Pavlič. Njegove mojstrovine bodo Jeseničanom v tem delu sezone prišle še kako prav.

Izida preteklih dveh dvobojev:     

Jesenice, 5.10.2013 
Team Jesenice : HC Ghardeina 5:2         
(1:1, 1:1, 3:0)

Strelci: 0:1 Kostner (Senoner, Stanley, 6.), 1:1 Remar (Sefič, Sodja, 13.), 2:1 Rajsar (Razingar, Manfreda, 26., PP1), 2:2 Holzkneht (Brugnoli, 38.), 3:2 Brus (Židan, Dolinšek, 50.), 4:2 Sefič (Remar, 51.), 5:2 Brus (Dolinšek, Židan, 57.)

Gardena, 1.12.2013 
HC Ghardeina : Team Jesenice 4:1         
(1:1, 2:0, 1:0)

Strelci: 1:0 Stanley (Birnstill, 8.), 1:1 Ejup (Podrekar, 17.), 2:1 Stanley (Kostner, Birnstill, 24.), 3:1 Schejbal (Stanley, Birnstill, 38.), 4:1 Kostner (Senoner, 59., EN)