V uvodu v srečanje so gosti pokazali več želje po zmagi in bili boljši nasprotnik, vodstvo pa so dosegli ob igri z igralcem manj. V protinapadu je bil uspešen Tyler Scofield. Na odgovor Jesenic ni bilo potrebno čakati dolgo. Že v naslednjem napadu je igro z igralcem več izkoristil Urban Sodja in dosegel svoj prvi zadetek na tekmah EBEL. V nadaljevanju so bili Celovčani močnejši nasprotnik, aktiven izid pa je domačim uspelo ohraniti po zaslugi izrednega Michala Fikrta v jeseniškem golu. Vsega tudi odlični Čeh ni uspel ubraniti, saj ga je v 15. minuti premagal Jospeh Tenute.

V drugo tretjino so železarji krenili veliko odločneje in nizali napad za napadom. Želja po izenačenju je bila uslišana in Jan Berčič je uspešno pospravil odbit plošček po strelu Anttija Puse. Po naletu je srečanje moral zapustiti Anže Kuralt, ki bo zaradi poškodbe rame odsoten nekaj dni, sam pa verjame v hiter povratek med soigralce. Domači hokejisti bi v drugem delu lahko izid preobrnili povsem v svojo korist, vendar je to pot soigralce reševal vratar Rene Swette. Izenačenje in predstava na ledu sta obljubljala zanimivih zadnjih 20 minut.

V tretji tretjini so bili Celovčani nekoliko boljši nasprotnik, še posebej v uvodnih minutah zadnjega dela. Vendar tudi domači hokejisti niso stali križem rok in so izpeljali nekaj obetavnih napadov. Vratarja sta delo opravljala izvrstno in vse je kazalo na podaljšek. Nato pa je gostom uspelo zadeti. Odbit plošček je nekako našel pot mimo Fikrta, v prazen gol pa ga je potisnil Gregor Hager. Jeseniški strateg Heikki Mälkiä je vzel pol minute odmora, pripravil svoje varovance za zadnji dve minuti srečanja, ob pravem trenutku iz vrat potegnil Fikrta in ga zamenjal s šestim napadalcem. Popoln napad se je obrestoval, Jure Dolinšek pa je bil najbolj zbran pred vrati Sweteta in dosegel izenačenje.

Podaljšek, ki je sledil, ni prinesel odločitve, v loteriji kazenskih strelov pa sta zablestela Marjan Manfreda kot strelec in Michal Fikrt, ki je uspel ubraniti vse tri poskuse Celovčanov. Navijači Jesenic so še dolgo po koncu srečanja slavili zmago svojih ljubljencev, z glasnim navijanjem pa hokejiste priklicali ponovno na led.

Izjava po tekmi – Marjan Manfreda, strelec odločilnega zadetka:

“Moram reči, da se že dolgo časa nisem počutil tako dobro, kot po tem kazenskem strelu. Lahko upam, da sem se malo odkupil po vseh zapravljenih priložnostih, ki sem jih imel na tekmi. Sicer je za nami slaba prva tretjina, kjer z glavami nismo bili čisto pri stvari. Morda je za to vzrok nekaj zamude na začetku tekme ob razbitem steklu za našim golom. Kakorkoli si takega uvoda v srečanje ne smemo privoščiti. Za tak rezultat v prvem delu se lahko zahvalimo samo našemu vratarju Michalu Fikrtu, ki je bil res odličen na golu in nas je reševal ves čas. Smo pa v nadaljevanju pokazali karakter te ekipe, predvsem po tem, ko smo dve minuti in pol pred koncem prejeli zadetek in smo se vseeno vrnili, izkoristili igro šestih napadalcev, zadeli in si priigrali kazenske strele. Podaljšek smo odigrali brez napak, zmaga pa je zasluženo ostala doma,”