Slovenska hokejska bo naslednjo leto znova igrala v elitni diviziji. Z zmago proti Avstriji s 3:1 je na svetovnem prvenstvu divizije I skupine A osvojila prvo mesto in napredovala med najboljše reprezentance.

Jan Urbas, napadalec Slovenije:”Bila je zelo težka tekma. Še posebej na začetku, ko smo bili nekoliko preveč nervozni. To se je videlo tudi pri naših nepotrebnih napakah, ki jih ponavadi ne delamo. Nato pa smo stisnili in v zadnji tretjini najprej dosegli en gol, nato pa dali še tretjega. Čestitke vsem fantom in ostalim. To je zasluženo, da gremo tja, kamor spadamo.”

Luka Gračnar, vratar Slovenije: ”Morda smo bili res na začetku nekoliko v krču oziroma je tako delovalo. Na takih tekmah moraš občutiti pravi ritem igre. To se pozna v prvih desetih minutah. Oboji smo igrali zelo disciplinirano, nobenih prevelikih napak se ni dopuščalo, tako da je bilo težko prihajati do pravih strelov.”

David Rodman, napadalec Slovenije: ”Glede na to, kako smo izgubili prvo tekmo proti Japonski, smo dejali, da moramo to gledati kot na sistem na izpadanje. Se pravi, druga tekma je bila četrtfinale, nato polfinale in za konec finale. Potrebno je bilo zmagati vse tekme. Lahko smo veseli, da smo pripeljali vse skupaj do konca, kot smo si zamislili, glede na to, da smo imeli šlab štart. To je bila za nas zelo težka tekma. Nismo bili najboljši, vendar je na koncu pomemben le uspeh.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6006553173062196177?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]