Na Jesenicah želijo v članski kategoriji narediti nov začetek, pozitivno zgodbo, s katero bi vrnili ugled jeseniškemu hokeju in ga vrnili na mesto, kjer je že bil. V izjavi za javnost HDD Jesenice je celoten položaj opisal predsednik Anže Pogačar.

ZADEVA: IZJAVA ZA JAVNOST  HDD JESENICE

Spoštovani!

Jesenice so, kot železarsko mesto, poznane predvsem po hokeju in jeklarski družbi Acroni. Prav ta športna panoga je v veliki meri združevala ljudi tako iz lokalnega območja kot širšega območja Slovenije, zato so navijači prihajali iz primorske regije, štajerske regije in osrednje Slovenije. Hokejski derbi Jesenice-Olimpija je bil pravi športni praznik za celotno Slovenijo. Zaradi znanih dogodkov, ki so bili predstavljeni tudi javnosti, je Hokejski klub Acroni Jesenice propadel, kar je huda izguba tako za šport, kot tudi lokalno skupnost in mesto Jesenice. Ne moremo mimo dejstva, da so ne transparentnost delovanja  kluba, malverzacije in finančna nedisciplina, pustili velik negativni pečat pri sponzorjih in donatorjih, ki so hokej podpirali. Zavedamo se, da se takšnih negativnih posledic ne da izbrisati takoj in da je za to potreben čas. Čas prehitro teče in vsakoletna izguba, brez članske ekipe, je lahko usodna za prihodnost mladih igralcev in igranja hokeja na Jesenicah. Največjo izgubo bodo utrpeli mladi igralci, ki pri dopolnjenih 18 letih ne bodo imeli kluba, kjer bi se lahko nadgrajevali in postali nosilci hokejske igre. Prepričani smo, da slovenski hokejski prostor potrebuje člansko hokejsko ekipo na Jesenicah. Slovenski hokejski klubi pa tekmeca iz Jesenic.

V letu 2013 je bila na Jesenicah s prenovo stare dvorane pridobljena moderna športna dvorana Podmežakla, zato si ne želimo dopustiti, da bi samevala prazna, brez vsebine in prepoznavnega članskega hokeja.

Vse navedeno so bila izhodišča za ustanovitev novega hokejskega društva na Jesenicah. Na podlagi izdelane vizije, strateških ciljev, poslanstva in finančnih okvirjev, je bil v začetku leta 2014 registriran nov hokejski klub z imenom HDD Jesenice. Ustanovitev društva smo vodili neobremenjeni člani in ljubitelji hokeja z namenom vrnitve članskega hokeja v železarsko mesto Jesenice in ponovne združitve obiskovalcev v dvorani. Pri tem velja omeniti, da smo ustanovni člani in sodelavci, neobremenjeni s preteklostjo propadlega kluba, nikoli ne bomo bypass klub in naša vizija je popolnoma drugačna od predhodnih vizij, ki so jeseniški hokej pripeljale do trenutnega stanja. Ne glede na dejstvo, da smo bili nekateri ustanovni člani HDD Jesenice nekoč sponzorji in člani Hk Acroni Jesenice, v propadlem klubu nikoli nismo bili del izvršilne oblasti. Ustanovitelji HDD Jesenice delujemo popolnoma na prostovoljni bazi brez dohodkov in provizij iz društva. Člani HDD Jesenice, si želimo tesnega sodelovanja z drugim hokejskim kolektivom na Jesenicah, z društvom HD Mladi Jesenice, ravno tako pa, v dobro slovenskega hokeja, z vsemi ostalimi klubi v Sloveniji, trenerji in drugimi športnimi kolektivi ter delavci. Želimo si ustvariti enotne, močne, transparente, tekmovalo uspešne hokejske Jesenice.

Popularizacija hokeja se je v zadnjem času v Sloveniji dvignila, zaradi odmevnih rezultatov slovenske hokejske reprezentance, prepoznavnost hokeju pa je s svojo osebno izkaznico doprinesel Anže Kopitar, igralec Los Angelesa, dobitnika letošnjega Stanly-evega pokala, rojen prav na Jesenicah, zato menimo, da je hokeju na Jesenicah potrebno vrniti ugled, ki ga je v preteklosti že imel.

Čeprav smo v zadnjem času v sredstvih javnega obveščanja slišali veliko o jeseniškemu hokeju in njegovemu ne transparentnemu delovanju, si člani novega društva želimo povrniti hokeju ugled in mesto kamor sodi. Uspeh si lahko nadejamo le ob sodelovanju lokalne skupnosti in tistih, ki so v preteklosti hokej že podpirali, ter ob pridobitvi novih poslovnih partnerjev, ki bodo prepoznali našo enotnost, transparentno poslovanje in pozitivno zgodbo.

Dragi ljubitelji Jeseniškega hokeja

Od izstopa Hk Acroni Jesenic iz lige Ebel se entuziasti, ljubitelji Jeseniškega hokeja trudimo za preživetje, obstanek in ponovni razcvet članskega hokeja v našem mestu. Zavedamo se težke gospodarske situacije v državi in regiji, vendar smo kljub temu napisali večje število vlog, predlogov za sodelovanje,  opravili ogromno razgovorov in verjeli v rek »kjer je volja tam je pot«. Pri tem smo žal naleteli na ogromno praznih obljub, laži, načrtnega zavajanja, podtikanj in namernih blokad proti našemu uspehu. Ugotavljamo, da so razlog predvsem stare zamere, napihnjeni egi, prerekanja in užaljenost nekdanjih akterjev.

Zato Vas danes vse ljubitelje Jeseniškega hokeja javno pozivam, da pozabite zamere, preteklost in v kolikor čutite ljubezen, pripadnost Jeseniškemu hokeju  potem brez fig v žepu, z dobronamernimi, pozitivnimi mislimi pristopite na našo pot, k novemu, transparentnemu projektu, da s skupnimi močmi ustvarimo močne, enote, ponosne hokejske Jesenice.

Dokažimo, da si zaslužimo podporo lokalne skupnosti, poslovnih partnerjev, donatorjev, z pripadnostjo, sodelovanjem, trdim delom, z pogledom izključno v prihodnost, ustvarimo produkt, ki bo združil in ponudil dogodek, druženje vsem prebivalcem mesta in širše okolice, hokejskemu moštvu pa povrnil nekdanji sijaj in omogočil novo pot  polno uspehov.

S športnimi pozdravi.

 

Anže Pogačar
predsednik
                                                                                                                                     HDD JESENICE

Danes pa bo na Jesenicah organiziran tudi posvet z naslovom “Članski hokej na Jesenicah prihodnost ali zgolj preteklost”.