25. april 2016, Katovice – Robert Sabolič je drevi prispel v reprezentančni hotel v Katovicah in se tako pridružil Risom. Jutri bo s soigralci opravil dopoldanski trening, zvečer pa bo že nastopil kot član prvega napada, skupaj z Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem. Nekaj daljši pogovor z Robertom bomo opravili jutri zjutraj.

Po vseh težavah z odpovedmi nastopa na svetovnem prvenstvu zaradi poškodb in klubskih obveznosti, ki so grenile življenje slovenskega selektorja, je vest, da v reprezentanco prihaja Robert Sabolič, dodala nekaj nasmeška na obraz Nika Zupančiča. Selektor Zupančič je v pogovoru poudaril, da je Robert zanesljivo dodana vrednost tej reprezentanci. Je igralec, ki se zelo dobro ujame s Tičarjem in Jegličem, z njegovim prihodom pa bo prvi napad zanesljivo stopil na višjo raven, kar ni zanemarljivo v prihajajočih tekmah.

Kapetan Jan Urbas je že tresel mrežo Poljske na SP

Kapetan Jan Urbas je že tresel mrežo Poljske na SP

Ob prihodu Saboliča pa je bilo potrebno ekipo vseeno pripraviti na nov dvoboj. Jutri ob 20.00 bodo Risi prekrižali palice z domačini Poljaki. Verjetno precej napolnjena dvorana Spodek in pa ranjeni domači hokejisti, ki še niso osvojili nobene točke, sta vsaj dva elementa, ki opozarjata na popolno zbranost. Vsi v slovenskem taboru zaupajo sistemu igre in poudarjajo, da bo potrebno igrati tako, kot na prvih dveh tekmah, treba bo biti potrpežljiv, zbran in nepopustljiv tako v napadu, kot tudi v obrambi. Poljska bo na vsak način lovila zmago za vsaj delno rešitev tega prvenstva, slovenski hokejisti pa so pripravljeni na trd boj in tudi na kakšno provokacijo s strani nasprotnika.

Sabolič ponovno ob Tičarju in Jegliču

Sabolič ponovno ob Tičarju in Jegliču

Nekaj zanimivih številk prinašajo dvoboji s Poljaki. Slovenija in Poljska sta do sedaj odigrali že 18 tekem, 12 zmag je pripadlo Sloveniji. Zadnji trije dvoboji so se končali z izidom 2:1 za Slovenijo, sicer pa so Risi v zaporedju zmagali na zadnjih petih tekmah. Na svetovnih prvenstvih je Slovenija odigrala šest tekem z jutrišnjimi nasprotniki, slavila pa kar v petih dvobojih. Zanimivo je, da je naša reprezentanca edini poraz na svetovnih prvenstvih doživela ravno v dvorani Spodek, na prvenstvu skupine B leta 2000, ko je bil izid 3:1. Zadnji dvoboj na svetovnih prvenstvih sega v leto 2010, ko je bilo prvenstvo v Ljubljani in takrat so Risi slavili s 3:2. Strelci so bili Tomaž Razingar, Sabahudin Kovačevič in Jan Urbas.

Želja je vnovič deliti zmago z navijači

Želja je vnovič deliti zmago z navijači

Slovenska vrsta ni obremenjena s poškodbami in tako bodo jutri ponovno vsi igralci na voljo selektorju. Vsi igralci so visoko motivirani, v ekipi vlada sproščeno vzdušje, po prostem dnevu in počitku pa se je vrnilo tudi nekaj porabljene energije. Popoldanski trening je bil zanimiv, na koncu začinjen še z manjšim internim tekmovanjem med modrimi in belimi, po treningu pa sta branilec Luka Vidmar in napadalec Rok Tičar razgrnila načrt slovenske igre za jutri, medtem, ko je bil pogovor s selektorjem Nikom Zupančičem opravljen že zjutraj. Več v videoizjavah: