Med četverico hokejistov, ki trenirajo v Kranju, je trenutno le branilec Žiga Pavlin še brez kluba. Visokorasli branilec je zadnje tri sezone igral na Švedskem, trenutno pa pravi, da še čaka na primerno ponudbo.

Zadnje tri sezone je Žiga Pavlin preživel na Švedskem, dve leti in pol je nosil dres ekipe Troja-Ljungby, preizkusil pa se je tudi v najmočnejšem švedskem tekmovanju, saj je 20 tekem odigral za Rögle. S Trojo je nazadnje izpadel v tretji kakovostni razred švedskega hokeja, posledično se je odločil, da gre novim izzivom naproti. ”Malo je negotovosti, vendar razgovori med mojim zastopnikom in klubi potekajo. Zaenkrat še nič konkretnega. Obstaja pa možnost, da bo kmalu prišla kakšna ponudba, ki jo bom sprejel in si našel nov klub,” o svoji nadaljnji karieri pravi reprezentančni branilec.

DSC_0339

In medtem ko čaka na novi klub, se, tako kot preostali hokejisti, pripravlja na novo sezono na kondicijskih pripravah. ”Za vsakega hokejista so suhe priprave morda najtežji del sezone, vendar se vsi zavedamo, da brez tega enostavno ne gre. Vsi, ki treniramo tukaj, smo dobra druščina, tako da nam te težave ne pridejo do živega, saj jih rešujemo skupaj,” pojasnjuje hokejist, ki je hokejsko pot začel v Kranju, nato pa nadaljuje: ”S trenerjem Ladom Koncem treniram skupaj že šest let, medtem ko so se mi ostali priključili nekoliko kasneje. Žiga Jeglič in Anže Kuralt sta se, na primer, priključila pred dvemi leti, medtem ko je Andrej Tavželj že nekoliko dalj časa prisoten.”

Tudi z Žigo smo se za konec obrnili še na reprezentančno raven. Začeli smo z zadnjo sezono, v kateri so Risi prišli do četrtfinala olimpijskih iger, nato pa se vrnili v elitni razred svetovnega hokeja. ”To je brez dvoma odlično, da smo sezono končali na takšen način. Še posebej je bilo razvesuljoče dejstvo, da smo si napredovanje priborili v nepopolni postavi, saj je kar nekaj igralcev manjkalo. Nosilcev ni bilo, tako da je bilo nekoliko težje. Vendar pa smo tisti, ki smo bili v Koreji, naredili korak naprej in naredili, kar je bilo potrebno. Vsi se zato že veselimo nastopa na Češkem,” pravi Pavlin, ki se je nato ozrl proti Češki: ”Vsi si želimo obstanka v elitni diviziji. Vsi se zavedamo, da sodimo med elito. Zadnja leta nam žal ni uspelo tega cilja izpolniti. Letos bomo zato naredili vse, da ostanemo med najboljšimi reprezentancami na svetu.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6023643200702643409?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]