3. oktober 2016, Zalog pri Ljubljani – Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je v nadaljevanju niza srečanj z vodstvi slovenskih klubov minuli četrtek obiskalo oba kluba, ki domujeta v Ledeni dvorani Zalog. To je bilo svojevrstno zgodovinsko srečanje, saj so za skupno mizo sedli predstavniki dveh klubov, ki sta nove temelje medsebojnega sodelovanja postavila šele pred nedavnim.

Predsednik Matjaž Rakovec ter generalni sekretar Dejan Kontrec sta se tako sestala s predsednikom HK Slavija Marjanom Snojem, podpredsednikoma Tomažem Pogačarjem in Borutom Bitencem ter generalnim sekretarjem Rokom Snojem in predsednikom HK Slavija Junior Samom Marcem ter podpredsednikom Alešem Kolinom.

Glavni poudarek srečanja je bil namenjen predstavitvi sodelovanja pri razvoju hokeja v tem delu Ljubljane. Udeleženci so izpostavili medsebojno sodelovanje v obliki skupne ekipe in programa za mladince U20 in člane, usklajeno pa kluba delujeta tudi v smeri promocije hokeja, pridobivanja podpore pokroviteljev in lokalne skupnosti ter pri razvoju odnosov z Mestno občino Ljubljana.

Oba kluba sta izrazila pričakovanje, da bo Hokejska zveza Slovenije, skupaj z obema kluboma iz Tivolija ter obema kluboma iz Zaloga, organizirala sestanek s predstavniki Mestne občine Ljubljana zadolženimi za razvoj športa z namenom, da se povečajo kapacitete ledenih dvoran v prestolnici. V klubih je zaznati povečano zanimanje za vpis otrok v hokejske šole, predvsem kot posledica izrednih uspehov članske hokejske reprezentance. Z namenom, da bi se vsem otrokom, ki želijo postati hokejisti, omogočil kakovosten trening, bi Ljubljana nujno potrebovala vsaj dve dodatni dvorani za trening. Predstavniki obeh klubov so izrazili prepričanje, da bo dobro sodelovanje z MOL v prihodnosti prispevalo k izgradnji novih dvoran, ki bodo omogočile tako razvoj hokeja, curlinga, umetnostnega drsanja kot tudi rekreativnega drsanja.

Zaloški hokejisti, čeprav na papirju razdeljeni v dva kluba, so si s skupno vizijo in nastopom začrtali jasne cilje – vrhunski programi za razvoj mladih hokejistov, za kar imajo dovolj odličnih trenerjev, nastop članske ekipe v Alpski hokejski ligi v obdobju nekaj let, sodelovanje z Olimpijo pri razvoju hokeja v Ljubljani ter izgradnja dodatne ledene dvorane v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec je pozdravil načrte vodstev obeh klubov. V tej luči je krovna hokejska organizacija ob začetku sezone podprla odločitev HK Slavije, da letošnjo sezono še ne sodeluje v Alpski hokejski ligi, temveč se posveti predvsem konsolidaciji kluba. “Želimo si, da bi se načrti HK Slavije v zvezi z igranjem v AHL uresničili čim prej,” je še dejal. Vodstvo HZS je ob tej priložnosti tudi pohvalilo zaloške hokejske delavce za dosedanje delo z mladimi generacijami hokejistov in hokejistk, kakor tudi prihodnje njihove načrte na tem področju.