27. september 2016, Velenje – Predsednik HZS Matjaž Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor HZS Dejan Kontrec sta v sklopu obiskov v slovenskih klubih, na povabilo tamkajšnjega vodstva, danes obiskala Hokejski klub Velenje, še pred tem pa tudi Hokejski klub ECE Celje.

Na današnjem srečanju v petem največjem slovenskem mestu sta gostitelja, predsednik HK Velenje Matjaž Novak in podpredsednik Janez Slivar, vodstvu krovne hokejske organizacije predstavila delovanje kluba ter načrte in želje za prihodnost. Trenutne aktivnosti kluba so osredotočene zlasti na delo mlajšimi kategorijami hokejistov, med katerimi jih nekaj že sedaj trenira tudi v Celju.

2016sep27_HZS-HKVelenje_01

Ob tej priložnosti je vodstvo velenjskega kluba izrazilo interes za polnopravno članstvo v Hokejski zvezi Slovenije, zato bo klub v naslednjih dneh posredoval tudi uradno vlogo za sprejem pod okrilje HZS. Njen predsednik Matjaž Rakovec je podprl prizadevanja velenjskih hokejskih privržencev, da naredijo nov korak v razvoju hokejskega športa v tem delu Slovenije. Predsedstvo HZS bi o  omenjeni vlogi HK Velenje lahko odločalo že na svoji prihodnji seji, predvidoma v začetku naslednjega tedna.

V želji po nadaljnjem razvoju velenjskega hokeja bo Hokejska zveza Slovenije, po besedah športnega direktorja Dejana Kontreca, v tej fazi zagotovila določeno pomoč tako v opremi, kot s trenerskim kadrom. Gostitelji so vodstvu HZS danes predstavili tudi pogoje za svoje delo na pokriti ledeni ploskvi v Velenju. V luči dejstva, da ti zaenkrat v celoti ne ustrezajo tekmovalnim zahtevam, je vodstvo hokejske organizacije predstavilo svoje načrte v zvezi z izgradnjo montažnih ledenih dvoran po Sloveniji, izmed katerih bi v prihodnje ena lahko bila postavljena prav v Velenju, ta pa bi tako imel priložnost postati center razvoja hokeja v Savinjsko-šaleški regiji.

2016sep27_HZS-HKCelje_01

Predsednik HZS Matjaž Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor HZS Dejan Kontrec sta, še pred današnjimi obiskom na Štajerskem, v minulih dneh obiskala tudi vodstvo Hokejskega kluba ECE Celje, kjer je, na sreačnju s predsednikom Milanom Rajtmajerjem, podpredsednikom Vidom Valenčakom in članom upravnega odbora Alešem Kukovičičem, beseda prav tako tekla o prihodnjem medsebojnem sodelovanju.

Tako je bil ob tej priložnosti sklenjen dogovor, da bo moška članska reprezentanca v sklopu spomladanskih priprav na svetovno prvenstvo Elitne divizije eno izmed pripravljalnih tekem, predvidoma proti Poljski, odigrala v knežjem mestu. Hokejska zveza Slovenije bo tudi celjskemu klubu nudila pomoč na področju trenerskega kadra, medtem ko bo HK ECE Celje sodelovalo pri zagotavljanju zdravniške službe na mednarodnih tekmovanjih, ki jih bo v letošnji sezoni organizirala HZS.