Že drugič v zadnjih treh letih bo Stanleyjev pokal pripotoval v Slovenijo. Seveda, gredo zasluge Anžetu Kopitarju, ki je z ekipo Los Angeles Kings postal prvak lige NHL. Pokal in Anžeta boste lahko občudovali v nedeljo v dvorani Podmežakla.

Še drugič v zadnjih treh letih je marsikateri slovenski športni navdušenec majske in junijske noči prebedel ob gledanju končnice lige NHL, kjer se je Anže Kopitar znova veselil naslova prvaka. Še več. Slovenski as je bil med najbolj zaslužnimi za novo osvojitev Stanleyjevega pokala, saj je bil, podobno kot v sezoni 2011/12, tudi v tej najučinkovitejši igralec končnice. Vsak igralec, ki je s soigralci osvojil Stanleyjev pokal, ima pravico, da tega pripelje v domovino. Pred dvema letoma je 26-letni napadalec pokal navijačem pokazal na Hrušici, letos pa bo do dogodka prišlo v dvorani Podmežakla.

Obiskovalci si bodo lahko pokal ogledali od blizu in se z njim tudi fotografirali. Dogodek se bo začel ob 15. uri, udeležili pa se ga bodo tudi nekateri člani slovenske hokejske reprezentance, ki so nastopili na olimpijskih igrah v Sočiju.

Spored prireditve:
15.00* – otroški program (dežela zabave z napihljivimi baloni, poslikava teles Alenka Peternel, klovn Jaka, plezalna stena)*
15.50 – prihod Stanleyjevega pokala in pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora
16.40 – finale hokejskega turnirja za otroke
17.15 – fotografiranje obiskovalcev s Stanleyjevim pokalom
19.05 – nastop Tomaža Ahačiča – Fogla in Vlada Pilje iz oddaje Znan obraz ima svoj glas
20.50 – ogled finala nogometnega SP
23.00 – nastop skupine Mit

*- v primeru slabega vremena odpade