20. september 2016, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije bo tudi v pravkar začeti sezoni organizirala tekmovanje za Pokal Slovenije, ki je bilo v minuli sezoni organizirano prvič v zgodovini samostojne Slovenije, medtem ko novost v letošnji sezoni predstavlja tekmovanje za Super pokal Slovenije.

V tekmi za Super pokal se bosta pomerila zmagovalec Pokala Slovenije ter zmagovalec tekmovanja za državno prvenstvo članov iz minule sezone oziroma drugo-uvrščeno moštvo v državnem prvenstvu, v kolikor je zmagovalec obeh tekmovanj ista ekipa. Zmagovalec Pokala Slovenije in državnega prvenstva članov v sezoni 2015/16 je bila HDD Olimpija, zato bo njen nasprotnik v letošnjem boju za Super pokal ekipa HDD Sij Acroni Jesenice.

O zmagovalcu Super pokala Slovenije 2016/17 bo odločala ena tekma, ki bo odigrana v torek, 11. oktobra 2016, ob 19.30 na Jesenicah.*

V tekmovanje za Pokal Slovenije v sezoni 2016/17 so se prijavile ekipe HDD Olimpija, HDD SIJ Acroni Jesenice, HK Slavija, HDK Maribor, HK ECE Celje, HK MK Bled, HK Triglav Kranj, HK Olimpija in HD Mladi Jesenice. Zaradi neparnega števila ekip bosta v pred-krogu medsebojno tekmo odigrali ekipi HK Olimpija in HD Mladi Jesenice, ki sicer igrata  v tekmovanju EBYSL, medtem ko bo nadaljnje tekmovanje potekalo po klasičnem sistemu končnice z osmimi moštvi, pri čemer sta nosilca tekmovanja moštvi HDD Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice.

20. oktober 2016 (predkrog)
HD Mladi Jesenice – HK Olimpija

8. november 2016 (četrtfinale)
1. zmagovalec predkroga – HDD Olimpija
2. HK Playboy Slavija – HK ECE Celje
3. HDK Maribor – HK MK Bled
4. HK Triglav – HDD Sij Acroni Jesenice

28. november 2016 (polfinale)
zmagovalec 1. četrtfinala – zmagovalec 2. četrtfinala**
zmagovalec 3. četrtfinala – zmagovalec 4. četrtfinala

Nosilca tekmovanja v polfinalnih obračunih igrata kot gostujoče moštvo.

5. december 2016 (finale)**
O naslovu pokalnega prvaka bo odločala tekma med zmagovalcema obeh polfinalnih obračunov.

V primeru, da je nosilec tekmovanja eden izmed finalistov, bo ta igral kot gost; v kolikor pa sta finalista oba nosilca, pa bo domačin srečanja ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice.

——
* Finale Super pokala 2016 bi prvotno moralo biti odigrano v Ljubljani, vendar pa je bilo zaradi zasedenosti dvorane Tivoli s strani upravljavca le te v dogovoru z obema kluboma prestavljeno na Jesenice.
** Polfinalni obračun med zmagovalcem 1. in 2. četrtfinala ter posledično tudi finalni obračun sta bila zaradi zasedenosti dvorane Tivoli prestavljena na kasnejši termin – podrobneje o razlogih za prestavitev.
*** Glede na to, da je tekma za Super pokal Slovenije 2016 (po naknadni prestavitvi lokacije) potekala na Jesenicah, je dogovor med kluboma, da v primeru, ko sta finalista Pokala Slovenije 2016 oba nosilca, se bo finalna tekma odigrala v Ljubljani.