V noči na torek je bila v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrana tretja tekma finala za osvojitev Stanleyjevega pokala. Še tretjič so se zmage veselili hokejisti Los Angelesa. Anže Kopitar je podal pri drugem zadetku.

V Los Angelesu je počasi vse pripravljeno za veliko slavje, saj so Kralji le še zmago oddaljeni od osvojitve Stanleyjevega pokala, drugega po sezoni 2011/12. V zmagah vodijo že s 3:0, prav z identičnim rezultatom pa so zmagali na tekmi številka tri, ki je bila odigrana v New Yorku.

V legendarni dvorani Madison Square Garden je v prvi tretjini kazalo, da zadetkov ne bo, a je Jeff Carter prehitel sireno, ko je v predzadnji sekundi s sredine krogov zadel pod prečko. V drugi tretjini so v 25. minuti hokejisti Los Angelesa izkoristili igralca več, po podaji Anžeta Kopitarja je z modre črte natančno meril Jake Muzzin. V istem delu igre pa se je mreža Rangerjev zatresla še tretjič. Gostje so imeli situacijo dveh igralcev proti enemu, ki jo je uspešno zaključil Mike Richards.

V zadnji tretjini ni bilo zadetkov, vratar Los Angelesa Jonathan Quick pa je zaustavil vseh 32 strelov na svoja vrata. Kopitar je še naprej najučinkovitejši igralec končnice, na 24 tekmah je zbral 26 točk. Naslednja tekma bo na sporedu v noči na četrtek, ko bi se Kralji že lahko veselili naslova prvaka.