V finalu Stanleyjevega pokala je bila odigrana druga tekma, ki je bila izjemno napeta. V drugem podaljšku so Los Angeles Kings prišli do zmage, pri golu pa je podal tudi Anže Kopitar.

Tudi druga tekma finala za osvojitev Stanleyjevega pokala je bila odigrana v Los Angelesu, prav tako pa je bila izjemno napeta. V prvi tretjini so ritem igre narekovali gostje iz New Yorka, ki so dosegli dva zadetka, prejeli pa niso nobenega. V drugem delu igre je hitro na 1:2 znižal Jarrett Stoll, vendar pa so gostje nato še enkrat prišli do prednosti dveh golov. Willie Mitchell je v 35. minuti znižal na 2:3, a je Derick Brassard po vsega 11 sekundah poskrbel, da je prednost narasla na +2.

V zadnjem delu igre so Kralji šli na vse ali nič, kar se jim je obrestovalo. V 42. minuti je Dwight King znižal zaostanek na 3:4, šest minut kasneje pa je Marian Gaborik poskrbel za izenačenje. O zmagovalcu so odločali podaljški. V prvem ni blo zadetka, v drugem, natačneje v 91. minuti, pa je zmagovalca odločil kapetan Dustin Brown, podal pa mu je Anže Kopitar.