Kadeti v državnem prvenstvu igrajo zadnje odločilne tekme. Včeraj se je na Jesenicah odigrala prva tekma velikega finala med Jeseničani in Slavijo, danes pa se bosta pomerili še ekipi Triglava in Celja, ki se borita za tretje mesto v prvenstvu.

Jeseničani, najboljša ekipa rednega dela, je bila pred srečanjem favorit. Po hitrem vodstvu domačih, ki ga je dosegel Jaka Sodja, so Jeseničani igrali še naprej zelo napadalno in si ustvarili veliko pravih priložnosti. Vendar se izid do konca prvega dela ni več spremenil. Tudi v drugem delu so Jeseničani narekovali oster tempo, Slavija, ki je redko prešla v napad, pa je bila tista ekipa, ki je zadevala. Z zadetkoma Domna Vidica in Luke Lebna so gosti na odmor odšli z zadetkom prednosti. V zadnjem delu se je odvil srdit boj za zmago, v katerem so imeli več znanja, pa tudi sreče, domači hokejisti. Jaka Sodja je poskrbel za izenačenje, ob dveh igralcih več pa je novo vodstvo za Slavijo prinesel Mark Stražišar. Jeseniški napad je odgovoril z zadetkom ob igri z igralcem več, ki ga je dosegel Tine Klofutar. V zadnjih treh minutah igre pa so Jeseničani dosegli tri zadetke. Spretni Erik Svetina je Jeseničanom vrnil vodstvo. Klop Slavije je posegla po polminutnem odmoru in poskušala s tvegano potezo brez vratarja priti do izenačenja. Jeseničani so to izkoristili, Patrik Rajsar in Gašper Seršen pa sta zadela nebranjeno mrežo, kar je Jesenicam na koncu prineslo rezultatsko prepričljivo zmago. Ekipi se bosta vnovič pomerili že jutri, to pot v Zalogu.

Jaka Sodja nadaljuje družinsko tradicijo uspešnih napadalcev Jesenic

Jaka Sodja nadaljuje družinsko tradicijo uspešnih napadalcev Jesenic

HD mladi Jesenice : HK Slavija junior 6:3
(1:0, 0:2, 5:1)
Finale prvenstva kadetov, izid v zmagah – 1:0

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 100. Sodniki: Bulovec, Bergant, Črv.

Strelci: 1:0 Sodja (Zupan, Svetina, 2.), 1:1 Vidic (Leben, Čuden, 33.), 1:2 Leben (Poklukar, Vidic, 40., PP1), 2:2 Sodja (45.), 2:3 Stražišar (Čuden, Ilovar, 48., PP2), 3:3 Klofutar (Šturm, 53., PP1), 4:3 Svetina (Brglez, 57.), 5:3 Rajsar (Seršen, 59., EN), 6:3 Seršen (Rajsar, Šturm, 60., EN)

Kazenske minute: Jesenice 10 (4, 2, 4), Slavija 12 (8, 2, 2)
Streli na gol: Jesenice 45 (19, 14, 12), Slavija 23 (7, 3, 13)