Kvalifikacijske skupine v INL prinašajo zanimive dvoboje. V skupini B so Blejci sicer izgubili pri Kalternu, skupina A pa je postregla z dvema dvobojema, ki sta se končala zelo tesno. Jeseničani so se mučili v Celju in tesno prišli do treh točk, Triglav pa je po kazenskih strelih strl favorita skupine A Feldkirch. S Tem je gneča za napredovanje v tej skupini postala še večja.

Kvalifikacijska skupina A:            
HK Triglav
: VEU Feldkirch 4:3
(1:0, 0:2, 2:1, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Strelci: 1:0 Čimžar (Logar, 7.), 1:1 Maier (Novak, Reiner, 36.), 1:2 Draskowitz (39.), 2:2 Vodnjov (Čimžar, Logar, 56., PP2), 3:2 Hočevar (Čimžar, Logar, 57., PP2), 3:3 Fekete (Draskowitz, Riener, 60.), 4:3 Čimžar (65., GWS)

 

Derbi v kvalifikacijski skupini A je bil odigran v Kranju in v vseh pogledih je dejansko šlo za derbi. Domači Orli so v sedmi minuti prešli v vodstvo, zadetek pa je dosegel Tadej Čimžar. Po zadetku se je razvnel neizprosen boj, v katerem so bili za odtenek nevarnejši gosti. Ti so v enakem ritmu vztrajali skozi drugi del srečanja, Triglav pa je nevarne nasprotnike uspel držati dovolj daleč od svojih vrat. Vendar le do 36. minute.  Feldkirch je v nekaj več kot treh minutah prešel iz zaostanka v prednost. Ritem prvih dveh tretjin je ostal tudi v tretjem delu, domači pa so za skok v vodstvo dosegli dva zadetka v eni minuti, ob tem pa izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu. Vztrajnost gostov se je izplačala v zadnji minuti, izenačenje pa je vodilo v podaljšek. Zadetkov ni bilo, v seriji kazenskih strelov pa so bili kranjski Orli tisti, ki so bili bolj zbrani in bolj natančni. Tadej Čimžar je poskrbel za kranjsko zmagoslavje.

HK Celje : Team Jesenice 6:7
(2:3, 2:2, 2:2)

 

Strelci: 0:1 Remar (Manfreda, 4.), 0:2 Sodja (Dolinšek, 6.), 0:3 Dolinšek (Rajsar, Jeklič, 14.), 1:3 Manfreda (Ograjenšek, 19., PP1), 2:3 Knez (Čuvan, 20., PP1), 2:4 Hadžič (27.), 2:5 Hadžič (Podrekar, Kozar, 30.), 3:5 Zupanc (Jezovšek, Ograjenšek, 39.), 4:5 Jezovšek (40., PS), 4:6 Manfreda (Rajsar, Bizalj, 43., PP1), 5:6 Kastelic (Ograjenšek, 52., PP1), 5:7 Rajsar (Hadžič, Zajšek, 54.), 6:7 Ograjenšek (Zupanc, 54.)

 

Po velikem obračunu s Feldkirchom je Železarje čakalo gostovanje v Celju. Jeseničanom je pripadala vloga velikega favorita, ki so jo v prvi polovici prvega dela tudi upravičili. Po prednosti treh zadetkov so se jeseniški hokejisti preveč sprostili in Celjani so se približali le na en zadetek zaostanka. V prvi polovici druge tretjine so si Jeseničani spet priigrali tri zadetke prednosti, vztrajni in nepopustljivi Celjani pa so se spet približali le na zadetek zaostanka. V zadnji sekundi druge tretjine je iz kazenskega strela zadel Žan Jezovšek. V tretjem delu sta ekipi dosegli še po dva zadetka, Jeseničani so vsakič pobegnili na dva zadetka razlike, Celjani pa so to prednost zniževali, a do izenačenja jim ni uspelo. Niti v zadnjem poskusu brez vratarja in proti štirim Jeseničanom ni prišlo do izenačenja. Jeseničani so nekoliko srečno vpisali tri točke in se po porazu Feldkircha v Kranju točkovno izenačili z avstrijsko ekipo.

Kvalifikacijska skupina B:
SV Kaltern : HK MK Bled 6:2
(1:1, 1:1, 4:0)

Strelci: 0:1 Burazin Te. (Kovačec, Burazin Ta., 4.), 1:1 Andergassen (Waldthaler, 12., PP1), 2:1 Waldthaler (25.), 2:2 Potočnik Ma. (Kovačec, Burazin Te., 35.), 3:2 Felderer (Gamper, Gius, 43.), 4:2 Andergassen (46., SH1), 5:2 Rögl (Barnes, 51. SH1), 6:2 Moren (Deveri, Barnes, 58.)

 

Bled je po domačem porazu s Slavijo čakalo gostovanje pri Kalternu. Da niso prišli z belo zastavo na gostovanje so Blejci pokazali že na začetku tekme. Tevž Burazin je svojo ekipo popeljal v vodstvo in domači so z veliko truda prišli do izenačenja šele  v 12. minuti. V drugi tretjini je Kalteren povedel, poskušal pobegniti nasprotniku, vendar so se Blejci dobro borili in še pred koncem druge tretjine izenačili. Kalteren je v tretjem delu spet hitro povedel, tekmo pa je odločil sebi v prid z dvema zadetkoma ob igri z igralcem manj. Končni izid so domači postavili tri minute pred koncem in Bledu prizadejali še drugi poraz v kvalifikacijski skupini.