Četrti krog dodatnih lvalifikacij za končnico INL je zmago namenil le Jeseničanom. Ti so v Kranju slavili proti domačim Orlom. V skupini A so Celjani izgubili na gostovanju pri Meranu. V skubini B Mariborčanom ni uspelo presenetiti Bregenzerwalda, Slavija pa ponovno ni uspela zadeti in še enkrat ostala praznih rok.

Lisjakom ni manjkalo veliko, da bi presenetili Bregenzerwald

Lisjakom ni manjkalo veliko, da bi presenetili Bregenzerwald

HDK Maribor : EHC Bregenzerwald 2:4
(0:0, 0:2, 2:2)

Strelci: 0:1 Ban (Lundtröm, Bereuter, 28.), 0:2 Wolf (Haidinger, Judex, 34., PP1), 0:3 Lundtröm (Ban, Nilsson Grans41., PP1), 1:3 Ferlež (Ogrizek, Sotlar,51.), 2:3 Štebih (Ferlež, Ogrizek, 54.), 2:4 Lundtröm (Bereuter, Ban, 55.)

Bregenzerwald je z nastopom v Mariboru pokazal, da je najresnejši kandidat za prvo mesto v kvalifikacijski skupini B. Že v prvi tretjini je napad gostov delal veliko preglavic, še izrazitejši pa je bil pritisk v drugi tretjini, ko so avstrijski predstavniki  prešli v vodstvo. Nekaj kasneje so izkoristili še prednost igralca več in z lepo prednostjo odšli na drugi odmor. Že takoj na začetku tretjega dela so hokejisti Bregenzerwalda še enkrat izkoristili power play. Domači so izenačili razmerje moči na ledu in to se je hitro poznalo na rezultatu. Dva zaporedna zadetka v treh minutah in pol sta srečanje naredila zanimivo, domača junaka pa sta bila Marko Ferlež in Luka Štebih. Izkušeni gosti pa so hitro vrnili prednost dveh zadetkov in mirno srečanje pripeljali v svojo korist.


SV Kaltern
: HK Playboy Slavija 4:0
(0:0, 2:0, 2:0)

Strelci: 1:0 Deveri (Röggl, Moren, 21.), 2:0 Röggl (Moren, Barnes, 31.), 3:0 Gius (Felderer, Barnes, 47.), 4:0 Felderer (57.)

Založani so na gostovanje v Kaltern odšli z željo po zmagi, s katero bi nekoliko omilili posledice včerajšnjega poraza na domačem ledu proti Bregenzerwaldu. V izenačenem prvem delu ni bilo zadetkov, vendar so domači v vodstvo prišli po zadetku po vsega devetih sekundah nadaljevanja. Slavija je imela priložnost za izenačenje ob dveh zaporednih igrah z igralcem več, vendar uspeha ni bilo. Ob izenačenih močeh pa so domači dosegli še drugi zadetek in nasprotniku že nevarno pobegnili. Do koca druge tretjine je bilo najbolj živahno na kazenski klopi. V tretji tretjini sta obe ekipi igrali disciplinirano, zadetke pa so dosegali le domači. Na svoj račun so dodali še dva, Založanom pa ponovno ni uspelo doseči zadetka.

HC Merano : HK Celje 8:1
(2:0, 3:1, 3:0)

Strelci: 1:0 Fabris (Laliberte, Desmet, 3.), 2:0 Kobler (Turrin, Cainelli, 6.), 3:0 Laliberte (Desmet, Delladio, 23., SH1), 4:0 Mitterer (Cainelli, Fabris, 24., SH1), 5:0 Grandi (Mitterer, Faggioni, 32.), 5:1 Ograjenšek (Kastelic, Zupanc, 34.), 6:1 Plankl (Fabris, Desmet, 54.), 7:1 Laliberte (Desmet, Delladio, 54.), 8:1 Mitterer (Grandi, Faggioni, 55.)

Celjani se z dvojnega gostovanja vračajo z dvema visokima porazoma. Vendar je bila predstava to pot precej boljša, žal pa so trenutki nezbranosti odločilno vplivali na celjski poraz. Domači so prvo nepazljivost izkoristili že v uvodnih minutah in do konca šeste minute že vodili z dvema zadetkoma prednosti. Do konca prvega dela so bili Celjani enakovredni, zbranost pa jim je popustila v uvodu druge tretjine, ko so igrali z igralcem več. Ob tem so prejeli dva zadetka in si močno zaprli vrata do uspeha. Po petem zadetku domačih Tim Ograjenšek izid znižal, gosti pa so zamudili še nekaj priložnosti. Tudi v tretji tretjini so bili hokejisti Celja zelo enakovredni, a neuspešni v zaključku svojih akcij. Italijani pa so v eni minuti dosegli tri zadetke in si zagotovili visoko zmago.

HK Triglav : Team Jesenice 1:7      

(0:0, 0:4, 1:3)

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev 200. Sodniki: Fajdiga, Černe, Pahor.

Strelci: 0:1 Remar (Berlisk, 21.), 0:2 Sodja (Zupančič, Dolinšek, 24., PP1), 0:3 Bizalj (Manfreda, Rajsar, 35., PP1), 0:4 Ejup (Lahajnar, 38.), 0:5 Ejup (Sefič, Dolinšek, 45., PP1), 1:5 Logar (Čimžar, 55.), 1:6 Sefič (Sodja, Dolinšek, 56.), 1:7 Sefič (Dolinšek, 59.)

Gorenjski derbi je lažje kot je bilo pričakovati pripadel Jesenicam. Čeprav se v prvi tretjini Železarji niso najbolje znašli in so bili kranjski Orli tisti, ki so narekovali ritem igri, so nato Jeseničani pokazali svoje znanje. V vodstvo so prišlo po uspešni akciji Aleša Remarja ob koncu prve minute nadaljevanja. Za višjo prednost je v power playu poskrbel Urban Sodja, v zadnjih petih minutah drugega dela pa je novo prednost igralca več izkoristil Peter Bizalj, svoj zadetek pa je prispeval še Damir Ejup. Isti igralec je na začetku zadnjega dela izkoristil novo prednost igralca več, domači branilec Luka logar pa je izid le nekoliko omilil. Za končni izid je z novima zadetkoma poskrbel David Sefič. Jeseničani so z dvema zmagama uspešno zaključili svoje nastope ta vikend in se prebili na čelo lestvice kvalifikacijske skupine A. Kranjski Triglav na tej lestvici že nekoliko zaostaja, za vodilnimi Železarji že za 10 točk.

Jeseniški najboljši strelec je pričel s serijo zadetkov Železarjev

Jeseniški najboljši strelec je pričel s serijo zadetkov Železarjev