Po prvi tekmi so se slovenski igralci strinjali, da jih je pokopala neučinkovitost, vendar pa se zavedajo, da so pred njimi še štirje obračuni. Že jutri z Južno Korejo.

Jan Urbas, napadalec Slovenije: ”Mjslim, da smo tekmo začeli v redu, saj smo prvi dve tretjini nadzirali potek. Pripravili smo si tudi priložnosti, vendar jih nismo uspeli izkoristiti. Dobili smo dva prepoceni zadetka. Mislim, da nas je danes pokopala neučinkovitost.”

Marcel Rodman, napadalec Slovenije: ”Učinkovitost ni bila najboljša. Pravzaprav veliko stvari danes ni bilo najboljših. Japonci pa so igrali prav tako, kot smo pričakovali. Na protinapade. V njihovi obrambni tretjini je bilo več prostora kot je zgledalo, vendar nam je plošček vedno skakal tako, da nismo sestavili prav nič skupaj. Ko nam je šlo za nohte, nam prav tako nič ni uspelo. Slab začetek, vendar kar je je. Zdaj se je potrebno pripraviti na nove obračune.”

Mitja Robar, branilec Slovenije: ”Pričakovali smo takšno obrambno, pametno igro Japonske. Mi smo naredili preveč individualnih napak. Še posebej za takšnega nasprotnika, ki čaka na protinapade. Hkrati je ta ledena ploskev pisana na kožo takšni ekipi, ki je celotno srečanje prežila na protinapade in se le branila. Na koncu je bil plod vsega tega naš poraz.”