Slovenski hokejski reprezentanci se je danes na pripravah pridružil tudi branilec Andrej Tavželj. 30 letni hokejist, doma iz Kovorja pri Tržiču, se je šele včeraj vrnil iz Francije, danes pa se je že priključil soigralcem na ledu.

Ponosen Ris!

Ponosen Ris!

Vsak nov reprezentant nekoliko spremeni način treninga, saj selektor Matjaž Kopitar vse prilagodi število igralcev, na katere lahko računa. Andrej je število branilcev povečal na tri in tempo na ledu je takoj nekoliko drugačen. Tavželj je računal in pričakoval, da se bo reprezentanci vseeno pridružil nekaj kasneje, izpad njegovega kluba v francoskem prvenstvu pa je razlog, da se je pridružil soigralcem v dvorani Podmežakla. Zato je pogovor tudi pričel s pregledom in oceno svoje klubske sezone. »S klubsko sezono po rednem delu sem oziroma smo lahko zadovoljni. Osvojili smo ligaški pokal, zasedali smo prvo mesto na lestvici, v končnici pa se je zgodba drugače odvila. Skozi prvi krog končnice smo se prebili brez praske, v polfinalu pa smo se pomerili z lanskimi finalisti in našimi večnimi nasprotniki. Pričakovali smo težko serijo, nismo pa pričakovali takih težav z našo realizacijo, kar je odločilo našo klubsko sezono. Dosežen rezultat je bil za vodilne v klubu in za nas igralce veliko razočaranje. Imeli smo dobro ekipo z veliko potenciala, ampak se nam ni izteklo po načrtih. Sam sem zadovoljen s svojim položajem v klubu. Tudi vodstvo kluba je z mojimi nastopi zadovoljno, želijo si podaljšati sodelovanje z mano, kaj se bo pa zgodilo, pa bomo šele videli. Vzel si bom en mesec časa za razmislek in nato sprejel odločitev,« je slovenski branilec na hitro ocenil svoje nastope v Franciji.

Če je o francoski izkušnji govoril z nekoliko grenkega priokusa, se izraz na obraz povsem spremeni, ko beseda nanese na Rise, na reprezentančne kolege in dosežke reprezentance. Seveda je bil in verjetno bo ostal vrhunec ne le sezone, ampak tudi kariere mnogih fantov v slovenskem dresu, nastop v Sočiju. Seveda to Andrej skozi pogovor tudi potrdi, ne ostane pa slepo zagledan v izreden olimpijski nastop: »Vsi vemo, da je bil vrhunec sezone, velika stvar, ki se nam je zgodila, nastop v Sočiju. Ampak tega je sedaj konec, potrebno je graditi od tam naprej. To ja naša zaveza. Tako kot smo mi na olimpijskih igrah dokazali, da slabih reprezentanc ni več, tako bodo vsi naši nasprotniki na svetovnem prvenstvu, ki prihaja, želeli pokazati, da za nami ne zaostajajo. Vsi bojo proti nam izredno motivirani. Morali bomo biti zelo dobro pripravljeni, predvsem ta psihološka pripravljenost bo na koncu sezone zelo pomembna. Želimo se vrniti nazaj v elitno skupino svetovnega hokeja, kamor pač sodimo. Na ledu pa bomo to morali dokazati.«

Nastop na olimpijskih igrah je zanj dogodek kariere

Nastop na olimpijskih igrah je zanj dogodek kariere

Sezona hokejista je zelo dolga. Praktično se prične nova takoj, ko se prejšnja konča. Kakšen teden dopusta mine zelo hitro, avgust pa je mesec, ko je že potrebno pričeti s treningi na ledu. Tavželj je skozi sezono doživel tri vrhunce, čaka pa ga še četrti. Ob pokalnem uspehu, je bil tu še olimpijski nastop, pa končnica v francoskem prvenstvu, zadnji vrhunec pa ga čaka v Goyangu. Po vsem tem bi se lahko spraševali, od kod vsa ta energija, od kod vsa motivacija, od kod po vsem še želja za nastop v dresu z risom na prsih. »V tej ekipi vlada tako vzdušje, da do sedaj ni bilo niti enega samega reprezentančnega zbora, na katerega se ne bi odzval z največjim veseljem in tako je tudi sedaj. S fanti v garderobi smo osvojili velike stvari in šli tudi skozi težka obdobja. Vedno smo ostali skupaj kot eno, smo družina. Priti domov in zaključiti sezono v reprezentančnem dresu, dati od sebe še tisto energijo, ki je ostala nekje v rezervi, je vedno moj cilj. Lepo je končati sezono na vrhu in to je ena dodatna motivacija. Verjamem, da bomo to letošnjo zadnjo nalogo opravili tako kot je treba,« je kratek in zelo jasen odgovor Andreja Tavžlja.

Po povedanem se zdi, da je druženje v slovenski izbrani vrsti sprostitev po dolgi sezoni. Čeprav se vsi zavedajo, da je potrebno doseči cilj, doseči vrh na svetovnem prvenstvu, pa vzdušje v reprezentanci kaže ravno na sproščen odnos. »Ko prideš v reprezentančno garderobo je menjava okolja vedno pozitivna. Vsi se zelo dobro poznamo, v ekipi je veliko sproščenosti, ni nam muka biti v reprezentanci, vsak od nas pride z veseljem in vsak od nas rad da od sebe tisto največ, kar reprezentanca potrebuje. Biti tu je čast. Upam, da bo tudi v prihodnje tako in da bomo še vedno z veseljem vsi člani naše reprezentance. Le da ostanejo odnosi taki še naprej,« je ob koncu pogovora poudaril branilec Andrej Tavželj.

Foto Drago Cvetanovic

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5995477519331847441?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]