Slovenska mlada reprezentanca je preživela prvi dan v Amiesu, kraju, ki je letošnji gostitelj svetovnega prvenstva divizije I skupine A. Za njimi je dolga in utrujajoča pot, ki pa na vzdušje v ekipi ne vpliva. Fantje so odlični v vseh pogledih.

V petek zvečer, nekaj po 17. uri, se je pričela dolga pot proti Franciji. Avtobus z igralci je pred ledeno dvorano v Amiensu prispel v soboto ob 9. uri, vendar to še ni pomenilo čas za počitek. Ekipa si je najprej pripravila opremo v garderobi, nato pa je sledila vožnja dolga dobrih 20 minut, v bližnji kraj Diary, kjer je ekipa nastanjena v hotelu Campanile, skupaj z reprezentanco Avstrije.

Po namestitvi v sobe je sledilo kosilo in krajši počitek, ob 18.30 pa je ekipa že stopila na ledeno ploskev in opravila prvi trening. Nekoliko težke noge in slabo pripravljen led sta bili oviri, ki nista dovoljevali ravno vrhunskega treninga, a kljub temu si je mlade rise na ledu ogledalo kar nekaj strokovnjakov nasprotnih reprezentanc. Z nekaj preprostimi vajami je trener Gorazd Drinovec igralcem namenim sproščujoč in okoliščinam prilagojen trening, ki pa je bil 15 minut pred koncem prekinjen. Nad ledeno ploskvijo so iz neznanega razloga počasi ugašale luči.

Tudi to ni vplivalo na razpoloženje reprezentantov, ki so svoj trening nadaljevali na sobnih kolesih in v igrah z žogo, za še več sprostitve pa so poskrbele spretne roke terapevta Matica Borošaka. Zdi se, da je vse skupaj močno vplivalo na bojevitost ekipe, ki že kar malo nestrpno pričakuje prvi dvoboj. Ta bo odigran jutri, ob 12.00 pa bo nasproti našim mladim hokejistom stala izbrana vrsta Belorusije. Čaka nas težak in negotov dvoboj. Veseli, da se člani reprezentance počutijo dobro in so zdravi.

V tem času tehnično osebje marljivo dela in skrbi za to, da mladim risom na ledu in na splošno ne manjka nič. Pogoji niso enaki tistim doma, a z nekaj improvizacije stari in izkušeni mački svojega posla znajo in zmorejo vse postaviti tam in tako, da je prav. Preprosto rečeno “vse štima”!