Slovenska hokejska reprezentanca bo v petek in soboto odigrala dve prijateljski tekmi s francosko izbrano vrsto. Prvi trening je opravila v sredo zvečer.

December je znova rezerviran za pripravljalne tekme izbranih vrst, vendar pa tudi tokrat vsa tekmovanja ne poznajo premora. Slovenija tokrat ne sodeluje na turnirju kot novembra, ko je pred domačimi navijači osvojila prvo mesto. Tokrat bo namreč odigrala dve prijateljski tekmi s Francijo. Prvo v petek v Bordeauxu, drugo dan zatem v Angletu.

Risi so se na prizorišče prve tekme odpravili z različnih koncev. Strokovni štab in peščica igralcev je v Francijo odpotovala iz Slovenije, preostali pa neposredno iz države, kjer igrajo. Igralci so v deželo galskih petelinov tako prihajali eden za drugim, kot zadnji se je reprezentanci priključil branilec Jurij Repe. V večernih urah so risi opravili tudi prvi trening, na katerem pa nista sodelovala Rok Tičar in Žiga Jeglič, saj se jima je izgubila hokejska oprema. Branilec Luka Vidmar je po drugi strani prejel hokejsko opremo, a se je na poti izgubila osebna. V četrtek popoldan bodo izbranci Matjaža Kopitarja opravili še en trening.