Slovenska hokejska reprezentanca je v torek v opoldanskih urah opravila prvi trening pred tunirjem EIHC, ki bo med četrtkom in soboto na Dunaju. Strokovno vodstvo je imelo na voljo 17 igralcev. Anže Kuralt je zboel in ni treniral, peterica igralcev pa se bo ekipi priključila na Dunaju.

Risi so se zbrali na tretji reprezentančni akciji v tej sezoni. Ta teden jih namreč čaka pripravljalni turnir na Dunaju, kjer se bodo pomerili proti domači Avstriji, Italiji in Slovaški. Na Bledu je izbrana vrsta opravila v opoldanskih urah prvi trening, proti večeru pa jo čaka še en. V sredo bo dopoldne odpotovala proti Dunaju, kjer jo zvečer čaka nov trening. V avstrijski prestolnici bodo slovenski hokejisti prvič tudi opravili trening v popolni postavi, saj v domovino ni pripotovala peterica igralcev. Člana Slovana iz Bratislave Žiga Jeglič in Rok Tičar ter hokejisti, ki igrajo na Švedskem (Gašper Krošelj, Žiga Pavlin in Jan Urbas), se bodo namreč reprezentančnim soigralcem priključili šele na prizorišču obračunov. Od tistih, ki so se zbrali na Bledu, na led ni stopil le Anže Kuralt, ki je zbolel.

KopitarMatjaz3

Strokovni štab je v prejšnjem tednu tudi vpoklical nekaj novih imen, saj so nekateri igralci odpovedali sodelovanje zaradi poškodb (Mitja Robar, Robert Sabolič, Aleš Mušič in Sabahudin Kovačevič, ki je soigralce prišel pozdravit na Bled). ”Ogromno je tekem, zato so tekmovanja naporna, posledično prihaja do poškodb. V ekipah se bojijo za igralce, saj ima večina nosilno vlogo. To je razlog, da nekaterih ni, spet drugi so resneje poškodovani. Posledično bo kar nekaj mladih igralcev dobilo priložnost, a takšni turnirju so namenjeni prav temu,” je dejal Matjaž Kopitar in nato nadaljeval: ”Videli bomo to, kar vidimo na vsakem zboru. Igralci imajo priložnost, da se dokažejo. Kdo si lahko pridobi bonus, spet drugi lahko razočara, a upajmo, da bo takšnih čim manj.”

Slovenija bo v Avstriji najprej odigrala tekmo z domačimi (četrtek ob 19.30), v petek bo nasproti stala Slovaška (15.30), za konec pa se bodo risi pomerili še z Italijo (14.30). ”Avstrija je domača ekipa in bo dobra. Za Slovaško ne vem, v kakšni postavi bo nastopila, saj ima tudi turnir pred domačimi navijači. Brez dvoma pa imajo na Slovaškem široko bazo in bodo konkurenčni, kar je za nas dobrodošlo. Mi se s tem sicer ne obremenjujemo, poskusil bom sestaviti zanimive peterke, da čim več priložnosti dobijo tudi mladi igralci,” o tekmecih pravi slovenski selektor.

RodmanDavid

Postava

Vratarji

Branilci-osem

NapadalciDvanajstKoncna