Slovenska hokejska reprezentanca je včeraj malce pred 20. uro pristala na berlinskem letališču, od koder se je odpravila v hotel. Po prespani noči so risi v dvorani Wellblechpalast, ki sprejme dobrih 4.500 gledalcev, opravili dopoldanski trening.

”Odlično, da smo v Nemčijo prišli že več kot dan pred tekmo in se lahko tako dobro pripravimo na obračun. Nasprotnik je zelo kakovosten, zato nas čaka odlična priprava na svetovno prvenstvo,” je po prvem treningu dejal napadalec Žiga Jeglič.

IMG_2075

Popoldne bo reprezentanca obiskala nemški parlament, zadnji trening pred večerno tekmo v Berlinu pa bo imela jutri dopoldne. Tekma bo odigrana v leta 1963 zgrajeni dvorani Wellblechpalast, kjer je nekaj naših reprezentantov že igralo – decembra 2003 je bilo denimo tu mladinsko svetovno prvenstvo, na katerem je igral tudi Anže Kopitar, v zadnjih letih pa so ledeno ploskev v tej dvorani na treningih kdaj pa kdaj preizkusili predvsem člani nemških hokejskih prvoligašev.

Tekmo organizira lokalni hokejski klub Eisbaeren Berlin, ki sicer tekme v ligi DEL igra v moderni O2 Areni, redna cena vstopnice za jutrišnjo tekmo pa znaša 19 eurov. Medvedje iz Berlina so tekmi nekaj vrstic namenili tudi na spletni strani (http://www.eisbaeren.de/news/detail/nhl-superstar-anze-kopitar-mit-slowenien-am-mittwoch-im-welli).

”Nemčija je fizično močnejša ekipa, to pa bo tudi razlika v primerjavi s prejšnjimi pripravljalnimi tekmami. To bo primerljiv obračun s tistimi, ki nas bodo čakali v elitni diviziji na Češkem. Morda tehnično Nemci niso primerljivi s Finci in Rusi, fizično pa so na enaki ravni,” pred obračunom z Nemčijo pravi branilec Mitja Robar.

Več o dvorani si lahko preberete tukaj – http://de.wikipedia.org/wiki/Wellblechpalast.

Po jutrišnji tekmi se reprezentanca takoj odpravlja na nočno pot proti Ostravi.