Budimpešta, 13. 12. 2016 – Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je prvi prosti dan na svetovnem prvenstvu skupine B v diviziji I v Budimpešti izkoristila za nekaj načrtovanih aktivnosti, prosto popoldne pa namenila druženju in sproščanju reprezentantov. Dve naporni tekmi sta pustili nekaj posledic, bolezen Matica Jekliča in poškodba Gašperja Glaviča pa sta predstavljali kar nekaj nezaželenih težav pri sestavi ekipe.

Po porazu proti Poljski je bilo v slovenskem taboru kar nekaj slabe volje. Ekipa se je na ledu dostojno borila za barve svoje države. Tukaj fantom ni kaj očitati. Mladeniči v modrih dresih so vrstnike v poljski reprezentanci nadigrali, veliko več so napadali in si ustvarjali res lepe priložnosti. Na vsak težko prigaran zadetek so Poljaki odgovorili s hitrim golom doseženim na veliko bolj lahek način. Risi so tekmo začeli slabše, nato pa ritem stopnjevali vse dokler niso prevladovali v igri. Žal je v tem času nasprotnik že vodil in skozi celo srečanje so slovenski reprezentanti lovili nasprotnika, kar jim je pobiralo moči, na koncu pa je morda ravno to vplivalo na koncentracijo in kakšno ne najbolj posrečeno odločitev. Poraz je možnosti za osvojitev zlata zmanjšal na zelo majhne. Vendar, kot je rekel tudi Nik Simšič v kratkem pogovoru, možnosti so še, risi pa bodo v vsako od naslednjih tekem vstopili odločeni zmagati. Devet točk je še na razpolago in teh devet točk lahko prinese marsikaj.

Na tekmi je prišlo tudi do zelo čudne poškodbe napadalca Slovenije Gašperja Glaviča. V borbi z nasprotnikom in po naletu, se je palica Poljaka zlomila, zlomljeni del pa se je Gašperju zapičil v trebuh. Poškodba je bila v prvi vrsti zelo boleča, Gaperju je bilo zelo slabo, prvi pregled pri zdravniku v dvorani pa ni obetal nič dobrega. Ampak pregled v bolnici je pokazal, da so notranji organi odnesli brez poškodb, rano so zašili, Gašper pa že načrtuje nastope na preostalih tekmah na tem svetovnem prvenstvu.

Prvi prosti dan na prvenstvu so reprezentanti izkoristili za obveznosti do organizatorja, opravili so trening, nato pa so se odšli tudi nekoliko pozabavat. Po zajtrku so odšli v dvorano Jegpalota, kjer so imeli najprej skupinsko fotografiranje. Po fotografiranju so opravili trening, v katerega sta trenerja vnesla več elementov tekmovalnosti. Igralci imajo take majhne medsebojne obračune zelo radi. Po opravljenem treningu je sledilo kosilo, nato pa so mladi risi odšli v mesto. Tam so se pomerili v bowlingu. Ob veliko smeha je čas druženja minil zelo hitro. Vodstvo reprezentance je želelo sprostiti ekipo, kako uspešen je bil ta prijem pa bo znano jutri, na tekmi proti Italiji. Zahodne sosede poznamo zelo dobro, na zadnjem medsebojnem obračunu na svetovnih prvenstvih je slavila Slovenija in tako naj bo tudi jutri. Tekma se prične ob 13.00, v ekipo se zanesljivo vrača Matic Jeklič, nekaj vprašanj okoli nastopa Glaviča pa še ostaja.

Mladi risi so zanimiva skupina borbenih in poštenih fantov

Mladi risi so zanimiva skupina borbenih in poštenih fantov