25. julij 2023, Bled – V mesecu avgustu Akademija Rudi Hiti v sodelovanju s Hokejsko zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije organizira trenerski seminar, namenjen izpopolnjevanju in nadgradnji trenerskih znanj in izkušenj.

Seminar se bo odvijal kot trenerska delavnica in trenerski simpozij, ki bosta potekala pod vodstvom priznanih mednarodnih trenerjev.

Trenerska delavnica bo potekala od 31.7. do 5.8.2023 in bo namenjena aktivnemu spoznavanju strokovnega področja ter neposredni dejavnosti udeležencev. Udeležba na delavnici je odlična priložnost za pridobivanje praktičnih izkušenj s strani vrhunskih strokovnjakov.

Trenerski simpozij se bo odvil med 3.8. in 4.8.2023 in ponuja edinstveno priložnost za primerjavo razvoja med slovenskim, švedskim in slovaškim načinom dela pri otrocih in mladostnikih. Strokovno usmerjanje simpozija bodo vodili priznani strokovnjaki:

Tomaš Pšenka (SVK), vodja slovaške reprezentance U20, ki bo predstavil organizacijo in delo slovaške U20 reprezentance;

Lars Hulten (SWE), trener HC Frölunda, ki bo predstavil HC Frölunda in način razvoja kluba;

Alex Sandsten (SWE), trener HC Frölunda s predavanjem o pomenu tehničnega znanja v hokeju na ledu skozi perspektivo kluba HC Frölunda (“The Importance of Technical Skills in Ice Hockey: Frolunda’s Approach and Philosophy”);

Kjell Snibb (SWE), trener vratarjev in trenerski edukator, ki se bo v svojih predstavitvah osredotočil na švedski pristop k vratarstvu.

Udeležba na trenerski delavnici in simpoziju je brezplačna, vendar zaradi organizacijskih razlogov Akademija Rudi Hiti vljudno prosi za predhodno spletno prijavo na seminar.

Organizatorji se veselijo srečanja na seminarju!