V ponedeljek in torek je na Jesenicah potekal dvodnevni seminar za trenerje vratarjev. Organizator seminarja je bila Hokejska zveza Slovenija, ki ob tekih akcijah uživa podporo tudi IIHF.

Seminarja se je udeležilo deset trenerjev, ki prihajajo iz različnih hokejskih centrov v Sloveniji in sicer iz Celja, Bleda, Ljubljane in Jesenic. Seminar sta vodila Peter Škrabelj, trener vratarjev pri zaloški Slaviji in Gaber Glavič, vodja stroke pri HD mladi Jesenice. Oba trenerja tesno sodelujeta tudi na reprezentančnem nivoju, saj je Petru zaupana skrb za vratarje v mladih reprezentancah, Gaber pa svojo nalogo opravlja tudi v članski reprezentanci.

Seminar je bil razdeljen na teoretični in praktični del. Po predavanju v učilnici, je sledil trening v telovadnici, nato pa še na ledu. Prvi dan je bil posvečen pridobivanju potrebnih znanj pri treningih najmlajših vratarjev, dan kasneje pa so bile učne ure usmerjene v trening že nekoliko starejših čuvajev mreže. Seminarja se je udeležilo tudi 13 vratarjev iz Jesenic, Bleda in Ljubljane.

Vodja projekta Aci Ferjanič je bil s potekom seminarja zadovoljen, manj pa ga je veselilo število udeležencev. Vseeno je seminar ocenil kot uspešen: “Ocenjujem, da je dvodnevni seminar za trenerje hokejskih vratarjev uspel zelo dobro. Seveda so v vsakem projektu tudi rezerve, ki nam omogočajo, da bomo v prihodnje še boljši pri uku trenerjev. Tudi s strani udeležencev seminarja, torej trenerjev, ki že ali še bodo skrbeli za pravilen razvoj mladih slovenskih vratarjev, je odziv zelo pozitiven. Zato bodo podobni seminarji še vedno skrb odgovornih na HZS. Žal pa se je tega seminarja udeležilo premalo trenerjev.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5984409432730487105?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]