8. november 2017, Cergy/Francija – Slovenska hokejska reprezentanca je pripravljena na nov izziv. V Cergyju v Franciji jo jutri čaka prvi obračun na turnirju iz niza Euro Ice Hoceky Challenge, za uvod pa bodo nasprotniki domači hokejisti. Za rise bo ta turnir tudi zadnji preizkus pred nastopom na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Srečanje se prične ob 20.00.

Slovenski selektor je zadovoljen, da ima na razpolago vse vpoklicane igralce

Slovenski selektor je zadovoljen, da ima na razpolago vse vpoklicane igralce

Slovenska hokejska reprezentanca, ki je v Cergy prispela v ponedeljek v večernih urah, je opravila tri skupne treninge. V ekipi vsi z nestrpnostjo pričakujejo jutrišnji dvoboj, selektor Kari Savolainen pa je zadovoljen, da ima na razpolago vse vpoklicane igralce. Pred dvobojem s Francijo je zaupal, kaj pričakuje od nastopa svojih izbrancev: “Pričakujem, da se bomo srečali z zelo dobrimi ekipami, kar je  zelo dobro za nas. Z močnejšimi ekipami dobimo več koristnih informacij. Nisem osredotočen v podrobnosti, bolj me zanima, kakšno igro lahko prikažemo. Vsi tukaj zbrani igralci ne morejo računati na nastop na olimpijskih igrah, večina pa jih seveda lahko. Imamo nekaj poškodovanih igralcev, zaradi česar jih ni tukaj. Zadovoljen sem, da imamo še vedno toliko igralcev. Ni vseh, manjka Jan Muršak, ostali igralci iz KHL pa so tu in to je dobro.”

Proti Franciji bo v vratih začel Matija Pintarič

Proti Franciji bo v vratih začel Matija Pintarič

Kari Savolainen je mesto kapetana zaupal Marcelu Rodmanu, njegova asistenta pa bosta Sabahudin Kovačevič in Blaž Gregorc. V vratih bo srečanje proti Franciji pričel Matija Pintarič.

Boštjan Goličič že šest sezon igra v Franciji. Dobro pozna moč francoskega hokeja in njihovo hokejsko razmišljanje. Vseeno je optimističen pred jutrišnjim nastopom, njegova napoved pa je zmaga risov z izidom 4:2. “Francozi so dobra reprezentanca. V skupini A igrajo že nekaj let. Igrajo hiter in trd hokej in so bili za nas zadnje čase dokaj neugodni, ampak mi jih moramo jutri premagat in to je naš cilj. Naša prednost so izkušnje, pa tudi to, da se igralci že dolgo časa poznamo, da smo homogena ekipa in imamo ekipni duh,” je Boštjan na kratko nakazal prednosti slovenske reprezentance.

Marcel Rodman je kapetan ekipe

Marcel Rodman je kapetan ekipe

Branilec Aleksandar Magovac je na svojem tretjem reprezentančnem zboru. Želi se dokazati, opozoriti nase, zato obljublja, da bo na tekmi dal vse od sebe. Med risi se počuti zelo dobro. “Občutek je super, da lahko igraš in treniraš z najboljšimi hokejisti, kar jih Slovenija premore. Komaj čakam prvo tekmo,” je pogovor pričel Aleksandar. Na 400. uradni tekmi slovenske reprezentance pričakuje naelektreno ozračje in veliko gledalcev: “Francija igra doma, zato pričakujem zelo napeto in agresivno tekmo, kar nam odgovarja. Vsaka tekma je zgodba zase, izrazitega favorita ni, odločala pa bo disciplina v igri.”

Več razmišljanj selektorja Savolainena, napadalca Goličiča in branilca Magovca pa si lahko ogledate v videoizjavah: