Hokejisti Slovenije so zmagali obe pripravljalni tekmi. Po Avstriji so s 4:0 ugnali še Madžarsko, kateri so tri zadetke dali v zadnji tretjini.

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: ”Test nam je uspel kar dobro. Ne bi izpostavljal rezultata. Dokazali smo, da lahko dobro igramo, če smo zbrani in osredotočeni.”

Tomaž Razingar, napadalec Slovenije: ”Za nami sta dve dobri tekmi. Najprej proti Avstriji, zdaj še proti Madžarski. Proti zadnji smo odigrali še nekoliko bolje kot proti Avstriji. Zaenkrat smo lahko zadovoljni, na prvenstvu pa bo že nova zgodba … Pred nami je še trening na Jesenicah, nato pa nas čaka pot proti Južni Koreji.”

Aleš Mušič, napadalec Slovenije: ”Obe tekmi lahko ocenim kot pozitivno. Mislim, da smo proti Madžarski prikazali boljšo predstavo kot proti Avstriji. Več poudarka smo namreč namenili sistemu, drsanju brez ploščka v posesti, pokrivanju nasprotnikovih igralcev v njihovi obrambni tretjini. Te elemente igre smo odigrali zelo dobro. To moramo ponoviti na vseh tekmah prvenstva.”