V četrtek se začenja končnica državnega prvenstva v hokeju na ledu. Telemach Olimpija, ki brani naslov prvaka, se bo pomerila proti Triglavu iz Kranja, v drugem paru pa bosta palice prekrižala Playboy Slavija in Team Jesenice.

Hokejisti Olimpije branijo naslov prvaka, lani so bili v finalu boljši od Playboy Slavije. V polfinalu Zmaje čaka Triglav iz Kranja. ”Vse drugo kot osvojitev naslova državnega prvaka za nas ni sprejemljivo. Morda se nam je, za spremembo od ostalih ekip, malo težje pripraviti na končnico državnega prvenstva. Glede na to, da smo v ekipi vzpostavili dober odnost med igralci in trenerjem, dobro vemo, kaj bi morebiten poraz predstavljal za vse. Gremo po naslov državnega prvaka,” pred začetkom prve tekme pravi trener Olimpije Ivo Jan.

Na drugi strani bodo stali hokejisti iz Kranja, ki so v tej sezoni nekoliko pomladili ekipo, vodi pa jih Gorazd Drinovec: ”Za nas je bila sezona težka, saj smo pomladili ekipo. Na nekaterih tekmah smo igrali dober hokej, to moramo pokazati tudi v polfinalu. Delovna vnema je na visoki ravni, motiviranost prav tako. Ekipa Olimpije je dodaten faktor za motivacijo. Proti Olimpiji bomo morali igrati odlično v obrambi, saj lahko le v tem primeru računamo na ugoden rezultat.”

V drugem polfinalnem paru se bodo Jeseničani pomerili proti Slaviji, ki je lani izgubila dva finala. V ligi INL in nato še v državnem prvenstvu.

”Sami sebi želimo dokazati, da znamo igrati hokeji in premagati Jesenice ter se uvrstiti v finale državnega prvenstva. Moramo iti stopnico po stopnico. Se pravi, najprej moramo premagati nasprotnika, ki nam stoji nasproti. Če se nam bo uspelo prebiti v finale in bo nasproti Olimpija, lahko rečem, da imam v ekipi kar nekaj fantov, ki so igrali pri Olimpiji v nižjih selekcijah in nato iz takih ali drugačnih razlogov niso dobili prave priložnosti, je to za njih dodaten motiv. Dokažejo lahko, da so sposobni igrati hokej na tej ravni. Vendar pa mora biti že sam boj za naslov prvaka tako velik motiv, ne glede na to, kdo ti stoji nasproti,” pred začetkom razmišlja trener Jaka Avgustinčič.

Svoje načrte imajo tudi Jeseničani, ki jih trenira Gorazd Rekelj: ”Na polfinale se moramo pripraviti po najboljših močeh, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo prinesla naša igra. Najprej se želimo uvrstiti v finale. Če nam bo uspelo in bo nasproti stala Olimpija, vsi vemo, kaj pomeni ta obračun za hokej na Jesenicah.”