Peta tekma finalne serije v ligi NHL je bila najbolj dramatična do zdaj, saj sta bila potrebna kar dva podaljška, da smo dobili zmagovalca. V 95. minuti pa je Los Angelesu prinesel naslov prvaka Alec Martinez. Anže Kopitar najučinkovitejši igralec končnice.

V Los Angelesu je bilo pred peto tekmo finalne serije vse pripravljeno, da Kralji osvojijo drugi naslov prvaka v zadnjih treh letih. Začeli so odlično in v 7. minuti prišli do vodstva, ko je v gneči pred vrati odbitek v mrežo pospravil Justin Williams. Druga tretjina pa je bila povsem po željah gostov iz New Yorka. Ob igralcu več je po lepi akciji in dobri podaji v 36. plošček v mrežo potisnil Chris Kreider. Ko je že kazalo, da bo po 40 minutah rezultat izenačen, pa so Kralji ob igralcu več izgubili plošček v napadalni tretjini. Do tega je prišel Carl Hagelin, ki je v protinapadu s podajo našel Briana Boyla, ta pa je zadel pod prečko in poskrbel za vodstvo z 2:1.

V zadnjem delu igre pa so hokejisti Los Angelesa le uspeli izkoristiti power-play, pred vrati je bil najbolj spreten Marian Gaborik. Do konca rednega dela se rezultat ni spremenil. Podaljška sta bila napeta, obe ekipi sta zadeli po dve vratnici. V drugem podaljšku pa je le prišlo do odločitve. Po hitrem protinapadu je odbitek v mrežo potisnil Alec Martinez in prinesel Los Angelesu drugi Stanleyjev pokal v zadnjih treh letih. Ta bo tako znova prišel v Slovenijo. Anže Kopitar je postal s 26 točkami najučinkovitejši igralec končnice, nagrado za najkoristnejšega igralca končnice pa je prejel Justin Williams.