Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je pred kratkim z Los Angeles Kings osvojil svoj drugi Stanleyjev pokal, v četrtek pa se je vrnil v Slovenijo. ”Sveti gral” bo v deželo na sončni strani Alp prispel 13. julija.

Los Angeles Kings je  najbolj vroča ekipa lige NHL v zadnjih letih. Letos je namreč osvojila svoj drugi Stanleyjev pokal v zadnjih treh letih. Pomembno vlogo je obakrat imel prav naš zvezdnik Anže Kopitar, ki je bil obakrat najučinkovitejši igralec končnice. V sezoni 2011/12 je zbral 20 točk, letos pa je imel na svojem računu kar 26 točk. Vseeno se mu je vedno naziv najkoristnejšega igralca končnice izmuznil iz rok, letos je bil blizu tudi nagradi najboljšega obrambnega napadalca (Selke Trophy Award), kjer je na koncu osvojil drugo mesto.

DSC_0146

”Razočaranja ni. Vesel sem, da sem bil nominiran za najboljšega obrambnega napadalca. To je čast, da si nominiran ob takih igralcih. Vem, da bo prišel tudi dan, ko se bom sam razveselil te nagrade. A sam sem dobil nagrado, ki pomeni igralcem največ. Stanleyjev pokal,” je dejal 26-letni napadalec.

Kot že omenjeno, je Kopitar prišel s Kralji že do drugega naslova pokala. Kakšni pa je bila razlika v občutkih ob prvem oziroma drugem naslovu? ”Že sama končnica je bila pred dvemi leti povsem drugačna kot letos. Pogovarjal sem se z različnimi strokovnjaki, vsi so dejali, da takšno kot smo imeli pred dvema letoma težko ponoviš. Letos je bilo zelo utrujajoče. Vendar smo letos po naslovu prvaka vedeli, kaj nas čaka, kaj moramo pričakovati. Je pa vedno, ko osvojiš naslov prvaka, občutek super.”

Je imel Hrušičan že kaj časa za počitek? ”Časa ni bilo veliko na voljo. Po zadnji tekmi nas je čakala proslava. Pravzaprav smo imeli letos dve. V Los Angelesu in na plaži. Ne zgodi se pogosto, da v treh letih dvakrat osvojiš naslov prvaka. Prav zaradi tega ni bilo težko, z veseljem se udeležiš takšnih dogodkov.”

Anže je prejel tudi nagradi s strani Hokejske zveze Slovenije, podarila sta ju generalni sekretar Dejan Kontrec in pomočnik selektorja Nik Zupančič.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6029366911311551425?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]