Za hokejisti, ki so se te dni potijo v Mariboru na reprezentančnih pripravah, sta prvi dve pripravljalni tekmi in pa tudi prvi prosti dan, ki jim ga je selektor Matjaž Kopitar namenil prav danes. Med mladimi fanti, ki so prišli nabirat izkušnje v člansko izbrano vrsto, je vlogo kapetana na že omenjenih dveh tekmah pripadla sedemindvajsetletnemu Sabahudinu Kovačeviču. Budo, kot ga kličejo soigralci, se je v njej znašel odlično.

Po dveh pripravljalnih tekmah z Italijo, je bilanca risov zmaga in poraz. Italijani so se pokazali kot trd nasprotnik. Našemu tokratnemu sogovorniku, Italijanski slog igre ni tuj, saj je tudi sam eno sezono preživel v Italiji, kjer je igral za Asiago in Alleghe. So ga naši zahodni sosedje morda kljub temu presenetili in ali se je na drugi tekmi morda le preveč poznala odsotnost Boštjana Goličiča in Roberta Saboliča? »Na drugi tekmi se je veliko stvari spremenilo, res je da nam rezultat ni šel na roko, a kar zadeva samo igro in disciplino v njej, smo se precej popravili. Sam sem igral v Italiji in navajen sem  njihovega kanadskega stila igranja, saj tam veliko italo-kanadčanov zato ni bilo večjega presenečenja. Res je, da se je odsotnost omenjenih igralcev malo poznala, pričakovali smo, da bo vidna še veliko bolj. Oba se bosta kmalu vrnila in takrat bo ekipa še močnejša,« je na samem uvodu pojasnil Kovačevič.
Naporni treningi, tekme, terjajo davek utrujenosti in prav pride kakšen dan premora. Kot je še selektor omenil, si ne želi, da bi zaradi dolgotrajnega bivanja skupaj prišlo do zasičenja drugega z drugim. Prosti dan je tako prišel še kako prav in Sabahudina smo povprašali ali bo kaj pogrešal drsalke in ostalo opremo na prost nedeljski dan. »Nekateri so odšli domov, nekaj pa nas je ostalo kar v Mariboru. Privoščili smo si nekaj sprehoda po mestu, kosilo in počitek. Jutri nas čaka že dopoldan trening, v torek in sredo pa tekmi s Kazahstanom.  Maribor je lepo mesto, ki ima kar nekaj znamenitosti katere si je vredno ogledati. Nasploh se tukaj počutim odlično, sprememba lokacije priprav je vsekakor dobrodošla. Stanujemo povsem blizu dvorane, kjer nam nudijo vse kar potrebujemo in res lepo skrbijo za nas.«

alt

Za Sabahudinom je uspešna sezona v dresu slovaškega Poprada, ali ga bodo navijači tamkajšnjega kluba tudi v prihodnji sezoni lahko spremljali za zdaj še ni jasno. »Moram reči, da sem s sezono res zelo zadovoljen. Imeli smo dobro ekipo, žal nam proti favoriziranim Košicam ni uspelo napredovanje v polfinale, a če potegnem črto smo naredili dober rezultat. Zmanjkal nam je kanček sreče, da bi dobili sedmo tekmo in se uvrstili naprej. V klubu je interes, da bi ostal še eno sezono pri njih, ampak sam se bi želel preizkusit še v kakšni močnejši ligi. Vsi vemo, da so naslednje leto olimpijske igre in želel bi se že skozi sezono dobro pripraviti za Soči,« je bil odločen jeseniški branilec, ki v izbrani vrsti nosi na hrbtu številko 86.

Foto: Gregor Krajnčič