Na svetovnem prvenstvu do 20 let je danes za večino ekip prost dan, igralci in vodstvo slovenske reprezentance pa so dopoldan izkoristili za ogled velike olimpijske skakalnice.

Po dveh težkih tekmah pride dan brez večjih obveznosti še kako prav. Igralci se lahko malce spočijejo, malce pozabijo na vse manjše poškodbe, ki jih pestijo. Zvečer je sicer v Garmisch-Partenkirchnu deževalo, zjutraj pa je mestece obsijalo nekaj sonca in posvetilo tudi na sveže pobeljene vrhove v okolici. Dan kot nalašč za izlet.

Risi zasedli Olimpijsko skakalnico

Pogled na mesto z vrha skakalniceEkipa je nastanjena v vzhodnem delu mesteca, na vzhodni strani železniške proge, v Partenkirchnu. V tem delu je tudi večina vseh zimsko-športnih objektov, kot je npr. Olimpijski stadion z zelo ohranjenim starim delom, zgrajenim leta 1934, dve leti pred olimpijskimi igrami. Na stadion se iztekajo vse skakalnice in slalomska proga, ki pa zaenkrat še ni odeta v belo. In nordijski center je od ”slovenskega” hotela oddaljen le nekaj minut vožnje, peš pa bi potrebovali kakih 20 minut.

Stopnic sicer nismo šteli, ampak bilo jih je precej in morda je to glavni razlog za nekoliko zaspane noge na popoldanskem enournem treningu. Ogromna jeklena konstrukcija novega zaletišča je opazna od daleč, z vrha pa se ponuja fenomenalen pogled na mesto in bližnje vršace.

Pred kosilom še na trening

Reprezentanca je po vrnitvi z izleta opravila še enourni trening, ki je potekal v sproščene vzdušju, na ledu pa so bili prisotni vsi. Veseli dejstvo, da včerajšnje poškodbe niso bile resnejše narave in da sta Miha Pesjak in Jurij Repe vadila normalno po programu. Risi imajo danes popoldan prosto in si bodo lahko ogledali tekmo med Belorusi in Norvežani, ki so bili včeraj prosti.

Risi bodo jutri pred tekmo z Nemčijo (sreda ob 19:30) opravili še en trening, tekma z domačini pa bo že razkrila marsikaj.

Statistični utrinki po prvih dveh dneh svetovnega prvenstva:

– ekipa, ki je zabila največ golov na eni tekmi: Nemčija 11
– najvišja zmaga turnirja: Nemčija nad Avstrijo 11:2
– ekipa z najmanj doseženimi goli na eni tekmi: Velika Britanija 0
– ekipi, ki sta dosegla največ golov v eni tretjini: Slovenija in Nemčija 6
– ekipa z največ streli na eni tekmi: Norveška proti Veliki Britaniji 43
– ekipa z najmanj streli na eni tekmi: Velika Britanija proti Sloveniji 12
– ekipa z največ streli v eni tretjini: Norveška proti Veliki Britaniji 18
– ekipa z najmanj streli v eni tretjini: Belorusija proti Nemčiji 2
– igralec z največ zadetki na eni tekmi: Tobias Rieder (Nemčija) 4
– igralca z največ podajami na eni tekmi: Tadej Čimžar (Slovenija) in Andreas Pauli (Nemčija) 3
– igralec z največ točkami na eni tekmi: Tobias Rieder (Nemčija) 5 (4+1)