Slovensko hokejsko reprezentanco prihodnji teden čakata dve pripravljalni tekmi, ki ju bo odigrala v Franciji proti domači reprezentanci. Strokovno vodstvo bo na gostovanje odpeljalo dva vratarja, osem branilcev in 11 napadalcev.

Novembra so risi odigrali prvi pripravljalni turnir, pred domačimi navijači so v konkurenci Avstrije, Japonske in Belorusije osvojili prvo mesto. Decembra izbranci Matjaža Kopitarja ne bodo nastopili na nobenem turnirju, bodo pa odigrali dve pripravljalni tekmi v Franciji. Tudi tokrat nekatera tekmovanja nimajo predvidenega premora, zato bo v deželo galskih petelinov odpotovala znova nekoliko spremenjena zasedba.

Strokovno vodstvo je objavilo seznam 21 hokejistov, na katerem sta dva vratarja, osem branilcev in 11 napadalcev. Risi v Sloveniji ne bodo opravili nobenega treninga, saj se bo večina igralcev priključila reprezentanci v Franciji. Peščica igralcev se bo zbrala v Ljubljani v sredo, 17. decembra, ko se bo ob 2. uri zjutraj odpravila do Benetk, od tam pa jih čaka pot v Francijo. Tam jih prva tekma čaka v petek, 19. decembra, obračun bo odigran v Bordeaxu. Dan zatem sledi še tekma v Angletu.

Postava

Vratarja1Branilci-FrancijaNapadalci1