V ponedeljek je bila na novinarski konferenci predstavljena slovenska hokejska reprezentanca, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Sočiju. V Rusijo potujejo trije vratarji, osem branilcev in 14 napadalcev.

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar in njegov pomočnik Nik Zupančič sta v ponedeljek na novinarski konferenci predstavila postavo, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Sočiju.

”Kar se vratarjev tiče, tukaj ni bilo dileme. Izbral sem vse tri, ki so bili tudi v Vojensu. Se pravi Kristan, Gračnar in Hočevar. Če smo šli v Vojens sedmimi branilci, bomo šli v Soči z osmimi. Ob branilcih, ki so igrali v Vojensu, se je na zadnjem turnirju najbolj izkazal Matic Podlipnik, ki dobro igra tudi med sezono in predstavlja prihodnost za naš hokej. V napadu do številke 12 nimamo težav. Pri številki 13 in 14 se začnejo pojavljati težave. Sicer pa je en napad seveda znan, govorim o Jegliču, Tičarju in Saboliču. Nato sta tu brata Rodman in kapetan Razingar. Tu so še Urbas, nov član CSKA Muršak, Anže Kopitar, Goličič, Žiga Pance, Aleš Mušič. Odločil sem se še za Miho Verliča in Anžeta Kuralta, ki sta v tej sezoni v konstantni formi,” je izbor komentiral selektor slovenske reprezentance.

 

Vratarji: Robert Kristan, Andrej Hočevar, Luka Gračnar

Branilci: Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik

Napadalci: Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Urbas, Jan Muršak, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Anže Kopitar, David Rodman, Žiga Pance, Tomaž Razingar, Miha Verlič, Anže Kuralt