5. maj 2019, Nur Sultan – Ob koncu svetovnega prvenstva Divizije I-A v kazahstanski prestolnici je svojo sklepno oceno udeležbe slovenske moške reprezentance podal tudi vodja reprezentance in generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

“Lahko bi rekli konec dober, ni pa vse dobro. Menim, da nas čez poletje čaka kar veliko dela. To je bilo že drugo svetovno prvenstvo, na katerem smo zašli v težave. Ekipa, ki je bila v Nur Sultanu, bi lahko igrala, ampak ni odigrala cele tekme, takrat ko je bilo to treba. To pa je skupina, kjer se takšne napake hitro kaznujejo,” je dejal Dejan Kontrec in ob tem tudi zavrnil ugibanja o neustreznih pripravah, saj so na njih manjkali samo štirje igralci, ki so še tekmovali v Alpski hokejski ligi. “Na pripravah so bili tudi vsi igralci obramnih parov, kjer smo na prvenstvu imeli največ težav. Prav tako smo tokrat imeli tudi posebnega trenerja, ki je bil zadolžen za fizično pripravo igralcev, kar se je v minulih sezonah omenjaljo kot pomanjkljivost,” je še dejal.

Ob tem je generalni sekretar Dejan Kontrec tudi potrdil, da bo Hokejska zveza Slovenije vložila kandidaturo Slovenije za organizacijo prvenstva v omenjeni diviziji v sezoni 2019/20, ki naj bi potekalo v ljubljanski Areni Stožice.