Z ustanovitvijo mladinskega tekmovanja pod okriljem EBEL sta priložnost za nastop dobili tudi dve slovenski mladinski ekipi. Olimpija iz Ljubljane je bila udeleženec tekmovanja tako rekoč od prvega dne, Jeseničani pa so, otepajoč se težav, ki jih hokej v tem kraju preživlja, vstopili na vlak mladinskega ligaškega tekmovanja kot zadnji. Skozi dosedanji del prvenstva pa sta naši ekipi pokazali, da sodita v sam vrh v tej ligi, ni pa jih malo, ki pričakujejo tudi slovenski finale v EBYSL.

Pričakovanja po visokih uvrstitvah tako Ljubljančanov, kot tudi Jeseničanov so se skozi prvenstvo potrdila kot povsem realna. Olimpija je hitro segla po zmagah, Jeseničani pa so se nekaj časa otepali repa razpredelnice, vendar zgolj zaradi zaostanka pri odigranih srečanjih. Železarji v tem trenutku igrajo nekoliko bolj prepričljivo, kot tekmeci iz Ljubljane, vseeno pa ekipi zasedata prvi dve mesti v južni skupini tega tekmovanja. Le-to je razdeljeno na dve skupini, znotraj skupine ekipe med seboj igrajo po dvakrat na domačem terenu in dvakrat v gosteh, z ekipami iz druge skupine pa se srečajo le po enkrat na domačem ledu in enkrat v gosteh. Do sedaj se je pokazalo, da so ekipe v “slovenski” skupini močnejše in kvalitetnejše. Pred nadaljevanjem bo iz nadaljnjega tekmovanja izpadla najslabša ekipa v skupini, preostalih šest pa se bo med seboj še enkrat pomerilo doma in v gosteh. Nato sledi polfinale, kjer se prvo moštvo iz ene skupine pomeri z drugo uvrščeno ekipo druge skupine, zmagovalca pa čaka boj za naslov najboljšega v finalni seriji,

V dosedanjih teku prvenstva so pri Olimpiji odigrali 26 tekem. 20 krat so se veselili zmag (3 krat v dodatnem delu igre), šestkrat pa so srečanja izgubili. Jeseničani so odigrali 24 tekem in ravno tako slavili na 20. tekmah (2 krat v dodatku), poraženi pa so bili štirikrat. Med seboj sta se ekipi pomerili že trikrat. V treh izrednih srečanjih sta dve tekmi pripadli železarjem (ena na Bledu in ena v Ljubljani), ena pa zmajem (v Ljubljani).

Olimpija do nove zmage v podaljšku

V zadnjem krogu je obe ekipi čakalo oddaljeno gostovanje. Olimpijo je pot vodila na Dunaj, domača Vienna pa se je na nasprotnika dobro pripravila. Olimpija je bila skozi srečanje boljši in aktivnejši nasprotnik, nevarne ljubljanske napade pa je odbijala domača obramba in vratar David Kickert, član mlade avstrijske reprezentance. V prvih dveh tretjinah se mreži nista zatresli. Zmaji so imeli več priložnosti v igri z igralcem več, v prvem delu pa so zamudili celo priložnost ob igri z dvema igralcema več. Na sredini odločilnega, tretjega dela je Olimpijo v vodstvo popeljal Anže Dovič in kronal premoč ekipe iz Ljubljane. Domačini so krenili ostreje v napad in prišli do izenačenja, ki je ostal tudi do konca rednega dela. V podaljšku odločitve ni bilo, ob izvajanju kazenskih strelov pa je pomembno in zasluženo zmago za zmaje pristreljal Nik Truden.

UPC Vienna Capitals : HDD Telemach Olimpija 1:2
(0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) – po izvajanju kazenskih strelov

Strelci: 0:1 Dovič (Krivec, Zdešar, 51.), 1:1 Strempfl (Hollendonner, Gigler, 58.), 1:2 Truden, 65., GWS

Kazenske minute: Vienna 26, Olimpija 12
Streli na gol: Vienna 22, Olimpija 31 

Železarji s tirolskimi tremi točkami

Nič lažje delo ni čakalo Jeseničane na še nekoliko bolj oddaljenem gostovanju v Innsbrucku. V prvi tretjini železarji niso bili pravi in so kaj kmalu lovili prednost nasprotnika. Kljub igralcu manj je prvo izenačenje dosegel kapetan Jesenic Peter Bizalj, kljub temu pa so jeseniški hokejisti na odmor odšli z golom zaostanka. Odmor je prinesel potrebno energijo v vrste Jeseničanov, ki so v drugi tretjini veliko več napadali in si tudi priigrali veliko priložnosti. V enem od takih napadov je Vid Jazbec poskrbel za izenačenje. Že uvodne minute tretjega dela so za železarje pomenile prehod v vodstvo, Žan Zupan pa je izkoristil prednost igralca več. Z enako mero so odgovorili domači, ki so hitro izkoristili petminutno prednost, vendar kasneje postali preveč nervozni in zapravili lepo priložnost za zmago. Jeseničani so darila nervoznih Tirolcev izkoristili in preko Anžeta Zupančiča zadeli za novo zmago na še enem zahtevnem gostovanju zmago.

TWK Innsbruck Die Haie : HD mladi Jesenice 3:4
(2:1, 0:1, :1:2) 

Strelci: 1:0 Schennach (Schramm, Saringer, 6., PP1), 1:1 Bizalj, 8., SH1, 2:1 Huber (Schramm, Ebner, 19.), 2:2 Jazbec (Zupančič, Lahajnar, 34.), 2:3 Zupan (Lahajnar, Rakovič, 42., PP1), 3:3 Schennach (Huber, Schramm, 48., PP1), 3:4 Zupančič (Zupan, Sodja, 57., PP1) 

Kazenske minute: Innsbruck 66, Jesenice 33
Streli na gol: Innsbruck 27, Jesenice 44