15. april 2017, Bled – Hokejska zveza Slovenije je v letošnji sezoni prvič organizirala seminar na temo “Medicina in hokej v Sloveniji”, ki je bil namenjen trenerjem, sodnikom, zdravstvenim delavcem ter vodstvom slovenskih hokejskih klubov.

2017apr15_medicina_in_hokej (4)

Seminar predstavlja novost v slovenskem hokejskem športu, s katero želimo v krovni hokejski organizaciji okrepiti strokovno delo tako na reprezentančnem nivoju, še zlasti pa v slovenskih hokejskih klubih. Prav slednji so tisti, kjer se mladi športniki prvič srečajo s problematiko pravilne prehrane, prehranskih dopolnil, poškodb in drugih vprašanj, ki bodo obravnavana v sklopu tokratnega strokovnega srečanja.

2017apr15_medicina_in_hokej (1)

Seminar je, poleg predavanj, vključeval tudi praktične vaje. Za tiste, ki se seminarja niso utegnili udeležiti, pa jih tematika zanima, smo na enem mestu zbrali vsa predavanja tokratnega izobraževanja.

Milan Rajtmajer, dr.med.: Organizacija hokejske tekme z zdravstvenega vidika in medicinska oskrba v klubih

Klemen Stražar, dr.med.: Najpogostejše poškodbe pri hokeju

Nataša Mikša, dipl. fizio.:
Vloga fizioterapevta v klubu in reprezentanci

Tadej Jug, dr.med.(SLOADO): Doping

Sašo Djurić, dr.med.: Prehrana in prehranska dopolnila pri hokejistih – zmote in dileme

Matej Mažič, dipl.zdrav. in Jure Nežmah (MOREA UCC): Praktične vaje: Uporaba defibrilatorja na terenu in prikaz oskrbe in transporta hokejista s poškodovano glavo ali hrbtenico na ledeni ploskvi