6. februar 2023, Bled – Slovenski risi pod selektorsko taktirko Matjaža Kopitarja so se zbrali danes v svoji tradicionalni pripravljani bazi na Bledu, kjer bodo v naslednjih treh dneh opravili tri skupne treninge na ledu. V sredo popoldne pa jih čaka pot proti južnotirolskemu Bolzanu, kjer se bodo udeležili turnirja štirih držav: Italije, Koreje, Madžarske in Slovenije.

Še pred začetkom tokratnih priprav je selektor Matjaž Kopitar, skupaj z vodjo reprezentance Dejanom Kontrecem ter članoma izbrane vrste Žigo Pavlinom in Gašperjem Krošljem, stopil pred novinarske mikrofone in strnil svoja pričakovanja glede tokratne reprezentančne akcije.

V primerjavi z novembrskim zborom, ko je slovenska izbrana vrsta nastopila v precej pomlajeni zasedbi, ima tokrat slovenski strateg na voljo tudi pet fantov iz reprezentance U-20 in enega iz U-18. “Lahko jih bomo preizkusili in rotirali, ne bodo pa vsi igrali na vseh treh tekmah,” je dejal selektor Kopitar in dodal, da je izmed povabljenih na zbor svoj prihod opravičil edinole Robert Sabolič, saj v klubu želijo, da bi v tekmovalnem premoru saniral manjšo poškodbo.

Vodja reprezentance Dejan Kontrec je s pogledom že na zaključne priprave na svetovno prvenstvo v aprilu dejal, da bo za vse igralce, ki bi predčasno končali sezono, organizirana možnost treningov še pred uradnim začetkom priprav.

Več pa v posnetku novinarske konference: