15. april 2019, Ljubljana – Ob uradnem začetku zbora moške članske reprezentance je, kot to veleva tradicija, selektor risov Ivo Jan stopil pred zbrane predstavnike sedme sile ter orisal načrt reprezentančnih priprav in potek sestave ekipe, ki bo konec meseca odpotovala na svetovno prvenstvo v Kazahstan.

Del kandidatov za slovensko izbrano vrsto, ki so v tem času že zaključili s klubskimi obveznostmi, je s treningi na Bledu začel v minulih dveh tednih, medtem ko se je večina igralcev pridružila danes. Ob sestavljanju ekipe se je bil selektor Ivo Jan prisiljen soočiti tudi z nekaterimi odpovedmi zaradi poškodb, medtem ko so Jan Muršak, Aleš Mušič in Mitja Robar sporočili, da zaključujejo svoje reprezentančne kariere. “Potrebno je pričakovati, da bo jedro reprezentance počasi odstopalo in prepuščalo mesta mlajšim igralcem. Zato je te potrebno čim prej uvajati na reprezentančni nivo, ki je nekoliko višji od tega, ki so ga navajeni v svojih klubih,” je sestavljanje ekipe za svetovno prvenstvo komentiral selektor.

Slovenska reprezentanca bo v sklopu priprav odigrala tri prijateljske tekme: 17. aprila 2019 ob 19.00 v Budimpešti proti izbrani vrsti Madžarske, ter 24. in 25. aprila 2019 ob 19.00 in 17.00 na Bledu, obakrat proti reprezentanci Italije.

Selektor Ivo Jan se je za prvo pripravljalno tekmo proti Madžarski odločil za naslednjo sestavo ekipe:

Vratarji
GRAČNARLukaHC Innsbruck
STOJANOVIČRokHC Lyon
Branilci
GREGORCBlažHC Vitkovice
KOVAČEVIĆSabahudinBK Mlada Boleslav
LOGARMihaStrasbourg Etoille Noir
MAGOVACAleksandarBruleurs de Loups de Grenoble
PODLIPNIKMaticHC Karlovy Vary
REPEJurijHerning Blue Fox
SELANMaksHC Chamonix
ŠTEBIHMihaHC Dukla Jihlava
Napadalci
GOLIČIČBoštjanBruleurs de Loups de Grenoble
HEBARAndrejUjpesti TE
JENKOJašaDallas Snipers
KAPELRokEV Landshut U20
KURALTAnžeFehervar AV19
OGRAJENŠEKKenGraz 99ers
PANCEŽigaDVTK Jegesmedvek
PREDANAljažEC Salzburg II
ROPRETAnžeUjpesti TE
SABOLIČRobertHC Torpedo Nižnji Novogorod
SOTLARJureSterzing/Vipiteno
ŠTURMJakaHD Jesenice Mladi
TAVČARMajBoston Jr. Bruins
VERLIČMihaFischtown Pinguins