26. april 2016, Katovice – Slovenska hokejska reprezentanca je močnejša za eno ime, za napadalca največjega kalibra. Včeraj zvečer se je Risom v hotelu Novotel v Katovicah pridružil napadalec Robert Sabolič. S tem je trio Jeglič – Tičar – Sabolič v polni zasedbi, popularni “Sabla” pa bo vsekakor poskrbel še za več ostrine v slovenskem napadu.

Po naporni sezoni v praški Sparti in po nekoliko nesrečnem porazu v finalu Ekstralige, se je Robert pridružil slovenski izbrani vrsti v Katovicah. Na naslednjih treh tekmah bo po najboljših močeh pomagal Risom do novih zmag. Sabolič je športnik zmagovalec. V vsakem nastopu da vse od sebe, vedno cilja na najvišja mesta in na največje dosežke. To dokazuje z nastopi v klubih in tudi v reprezentanci. Praška Sparta že dolga leta ni videla finala, z Robertom pa je napadala celo naslov prvaka. Kot pravi Robert sam, rad igra v sredinah, kjer so cilji visoko zastavljeni. Tam se počuti dobro, saj tudi sam rad zmaguje.

Robert ponovno v dresu z risom na prsih

Robert ponovno v dresu z risom na prsih

Zato ima tudi pred prvim nastopom v slovenski reprezentanci jasen cilj – osvojiti tri zmage v treh tekmah, ki še ostajajo. Nastope Risov je spremljal, kolikor je lahko, pred večernim dvobojem pa v svojem slogu napoveduje zmago nad Poljaki. Nasprotnikov sicer ne pozna, ve da je domača reprezentanca vedno še posebej nevarna, vendar igra Slovenije je taka, da ji tudi domačini ne bi smeli biti kos. A več o pogovoru z Robertom v njegovi videoizjavi: