Hokejisti Slovenije nadaljujejo s pripravami na svetovno prvenstvo, ki jih čaka sredi aprila v Južni Koreji. V ponedeljek so s treningi začeli v dvorani Tivoli, strokovni štab je imel na voljo deset igralcev in dva vratarja.

Risi so priprave začeli na Jesenicah, kjer se jih je prvi dan zbrala le peščica, natančneje je trenirala le trojica, v ponedeljek pa so se preselili v Ljubljano. Trenerski štab ima iz dneva v dan na voljo kakšnega novega igralca, v Tivoliju je na led pridrsalo deset igralcev in dva vratarja.

”Položaj je takšen, da moramo počakati igralce. Iz tujine nekateri pridejo že ta teden, prav tako jih bo nekaj prišlo po koncu slovenskega državnega prvenstva, tako da bo prihodnji teden že povsem drugačna slika,” je po dopoldanskem treniningu dejal selektor Matjaž Kopitar. Če je bil na Jesenicah le en trening dnevno, pa bodo slovenski hokejisti od zdaj naprej trenirali dvakrat dnevno.

”Dopoldne bomo namenili več pozornosti predvsem individualni vadbi, v popoldanskem času pa bo več pozornosti že namenjeno taktiki in uigravanju. Seveda pa še ne bomo mogli vaditi igro ob igralcu več oziroma manj,” pravi slovenski strateg, ki nato nadaljuje: ”Uigranost niti ni takšen problem, večjo težavo predstavljajo vprašanja, kdo bo lahko prišel oziroma kdo ne bo mogel. Na koncu pa je vedno tako, da se moramo v vsakem primeru pripraviti maksimalno.”

Sicer pa so na pripravah trenutno prisotni Andrej Hočevar, Gašper Krošelj (oba vratarja), Andrej Tavželj, Matic Podlipnik, Luka Tošič, Miha Štebih (branilci), Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Jan Muršak, Anže Kuralt in Gal Koren (napadalci).