Team Jesenice, jeseniška članska ekipa, ki bo v tej sezoni nastopala v mednarodnem tekmovanju INL, je danes opravila svoj prvi skupni trening na ledu. Interes za nastop med jeseniškimi hokejisti je velik, zato prisotnost 24 hokejistov in treh vratarjev ne preseneča. 

Po propadlem poskusu ponovnega nastopa Jesenic v EBEL, je jeseniškim ljubiteljem hokeja grozilo, da še eno sezono na Jesenicah ne bo konkurenčnega članskega moštva. Pomen Jesenic v slovenskem hokeju ni potrebno posebej poudarjati, ob dejstvu, da bi Jesenice ostale brez članske ekipe, pa bi kar nekaj mladih in perspektivnih hokejistov ostalo brez ekipe in možnosti nastopa. Zato je nasproti tem igralcem stopila HZS in v projektu skupaj s hokejisti z Jesenic sestavila začasno člansko moštvo, ki bo skušalo pomagati pri ponovni oživitvi profesionalnega hokeja na Jesenicah.

Novo železarsko moštvo je pričelo dobivati svojo podobo v drugi polovici vročega poletja. Na vabilo se je odzvalo veliko število mladih in tudi nekaj starejši in izkušenejših hokejistov, ki so povečini vsi nosili dres Jesenic. Že na prvem skupnem sestanku konec meseca julija, je bil odziv igralcev velik, še nekaj več pa jih je bilo prisotnih na prvem skupnem treningu. Jeseničani trenutno trenirajo na Bledu, saj je dvorana Podmežakla že skoraj nared za prirejanje tekem evropskega prvenstva v košarki, po končanem uvodnem delu evropskega prvenstva, pa se bo nekoč stara jeseniška dama, sedaj pa prenovljena moderna dvorana, prelevila nazaj v tisto, po čemer je najbolj poznana – v ledeno dvorano. Prvi treningi na ledu na Jesenicah naj bi tako pričeli potekati s prvim oktobrom.

A do takrat Železarje čaka še nekaj gostovanj v blejski dvorani. Trener Gorazd Rekelj ima na razpolago precejšnje število hokejistov. Prvi skupni trening še ni bil namenjen taktičnemu uigravanju, in tako bo še nekaj časa. Prvih nekaj treningov bo namenjenih medsebojnemu spoznavanju in privajanju na nov način dela, kasneje pa sledijo vse tiste številne malenkosti, ki tako pomembno vplivajo na končni izid vsake tekme.

Po končanem treningu je bil Gorazd Rekelj zadovoljen tako s številom igralcev, kot tudi z njihovimpristopom, ob tem pa je povedal: “V prvi vrsti projekt oživitve članskega hokeja na Jesenicah pozdravljam, še posebej zato, ker sem v tem okolju že treniral in delal. Poznam vse te fante, ki so bili danes na treningu in vem, da potrebujejo možnost igrati na članskem nivoju. Ta projekt bi morala biti njihova super priložnost za dokazovanje in napredek. Po prvem treningu je nemogoče oceniti pripravljenost igralcev. Videti je, da imajo nekateri že nekaj ledenih treningov za sabo, drugi pač ne. Ampak kmalu se bo videlo, kdo je čez poletje trdo delal in kdo ne. Po poletni ligi bomo imeli za seboj že nekaj treningov in tudi težke tekme, kar bo dober pokazatelj moči in pripravljenosti posameznikov. Moram pa poudariti, da pa je bil pristop vseh na treningu pravi. S takim načinom dela bomo vsekakor skozi sezono vidno napredovali. Prvi trening smo posvetili bolj privajanju posameznikov na ekipo, kasneje pa se bomo posvetili ekipnim stvarem. Odziv igralcev je zelo dober. Nekaj igralcev danes še ni bilo, so pa tudi drugi pripravljeni nastopiti za to ekipo, ki pa jih v tem trenutku še ne moremo povabiti na treninge.”

Team Jesenice bo do nastopa na poletni ligi opravil še šest skupnih treningov, po nastopu na tem mednarodnem turnirju pa se bo s trdim delom nadaljevalo. Vsi treningi bodo potekali v blejski dvorani. 

Na prvem treningu so bili prisotni:
vratarji – Jure Pavlič, Matic Boh in Grega Vilman
branilci – Damir Ejup, Žiga Svete, Denis Rakovič, Anže Zupančič, Jure Stan, Nejc Kozar, Aleš Jeklič, Žiga Jensterle
napadalci – Tomaž Razingar, Jure Dolinšek, Andrej Židan, Urban Sodja, Vid Jazbec, Jaka Podrekar, Nik Lahajnar, Tomi Hafner, Aleš Remar, Matic Zajšek, Peter Bizalj, Gašper Tišov, Nejc Sintič, Aljoša Čamdžić, Miha Brus, Sebastjan Hadžič