Na zadnji turnirski dan, v nedeljo opoldne, je rise čakal še obračun s tekmeci iz Južne Koreje za tretje mesto na turnirju, za prvo mesto in s tem za olimpijsko vozovnico pa sta se pomerili ekip Norveške in Danske. 

Selektor Matjaž Kopitar je tokrat malenkost premešal napade, v vratih je bil Matija Pintarič. Risi so začeli odločno in bojevito, tokrat bolj disciplinirano in brez kazni do začetka 18. minute, ko je na klopi za kaznovane odšle Jan Urbas. Korejci so to izkoristili in le pet sekund pred iztekom kazni povedli. Z minimalno prednostjo so v garderobo tako odšli Korejci, čeprav je bilo po uvodni tretjini je bilo razmerje v strelih 11:6 v slovensko korist.

V drugem delu igre so pobudo prevzeli risi. Po tem ko sta bila izključena dva korejska igralca, je najprej korejsko mrežo zatresel Žiga Jeglič v 31. minuti, dve minuti kasneje Rok Tičar in v nadaljevanju še Robert Sabolič, pri vseh treh golih se je s podajo podpisal Anže Kopitar. Risi pa so proti vratom vratarja Matta Daltona sprožili kar 21 strelov, medtem ko je Matija Pintarič ubranil dva korejska poskusa. 

Zadnja tretjina se je pričela z razveljavljenim golom Mihe Verliča zaradi visoke palice, v nadaljevanju pa ni prinesla kakšnih posebnih presenečenj in risi so zabeležili prepričljivo zmago.

S Korejci se bodo ponovno pomerili naslednje leto na svetovnem prvenstvu v Ljubljani. 

Slovenija – Južna Koreja 4:1 (1:0, 0:3, 0:1)

0:1 – 20’ Jin Hui Ahn
1:1 – 31’ Žiga Jeglič

2:1 – 33’ Rok Tičar

3:1 – 35′ Robert Sabolič

4:1 – 50’ Anže Kopitar

Celotna statistika: 

https://www.iihf.com/en/events/2022/ogqmf/gamecenter/playbyplay/27525/5-slo-vs-kor

Slovenija: 

Krošelj/Pintarič, Kopitar (K), Urbas, Verlič, Kuralt, Gregorc, Pavlin, Sabolič, Tičar, Jeglič, Zajc, Ograjenšek, Čepon K., Logar, Pretnar, Podlipnik, Drozg, Magovac, Maver, Crnovič, Koblar. 

Selektor: Matjaž Kopitar