Slovenija in Francija sta se pomerili še drugič v dveh dneh, znova pa so se veselili zmage slovenski hokejisti. Risi so bili v francoskem Angletu boljši s 6:2.

Francija : Slovenija 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)
Anglet, sodniki G. Barcelo, L. Garbay – glavna sodnika, P. Dehaen in G. Pointel – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Briand (Baazzi, Dusseau, 5., PP1), 1:1 Kuralt (Ograjenšek, Goličič, 5.), 1:2 Jeglič (Tavželj, Tičar, 29., PP1), 1:3 Sabolič (39.), 1:4 Sabolič (Tičar, 41.), 1:5 Jeglič (Tičar, Repe, 52., PP1), 2:5 Fauchon (Terrier, 57.), 2:6 Gregorc (Cerkovnik, Goličič, 59.)

Kazenske minute: Francija 34 + 10 (Guillemain) + 20 (Moisand) + 20 (Gutierrez), Slovenija 36 + 10 (Robar) + 20 (Pavlin) + 20 (Vidmar)

Po petkovi tekmi v Bordeauxu, risi so zmagali s 4:0, sta se dan zatem Francija in Slovenija pomerili še v Angletu. Galski petelini, ki v petek niso uspeli premagati Andreja Hočevarja, so imeli tokrat cilj, da bodo tokrat bolj natančni. To jim je uspelo na začetku pete minute, ko so imeli igralca več na ledu. Slovenskega čuvaja mreže je ukanil Mathieu Briand. Vendar pa na izenačenje ni bilo potrebno čakati dolgo. Po vsega 41 sekundah je za 1:1 zadel Anže Kuralt, podal pa mu je klubski soigralec Ken Ograjenšek. Izbranci Matjaža Kopitarja so imeli do konca prvega dela igre dvakrat igralca več na ledu, kar pa niso uspeli izkoristiti. Tudi Francija je imela še enkrat power-play, a ni bila uspešna kot v prvem poizkusu.

V drugi tretjini je bilo med igralci tudi nekaj iskric, v 29. minuti so imeli tako risi situacijo štirih igralcev proti trem, ki se je končala z zadetkom. Rok Tičar je po prejel na desni strani podajo, nakazal strel, a se odločil za podajo na drugo stran, kjer je s strelom iz prve zadel Žiga Jeglič. V nadaljevanju sta si obe reprezentanci pripravili še nekaj priložnosti, za vodstvo s 3:1 pa je v 39. minuti poskrbel Robert Sabolič.

DSC_7755

Sabolič pa je imel glavno besedo tudi na začetku zadnje tretjine. Po vsega 27 sekundah je namreč dosegel svoj drugi gol na tekmi. Tičar je ušel po levi strani, podal nazaj, Sabolič pa je sprožil močan in natančen strel s sredine krogov in zatresel mrežo. Dva gola pa je dosegel tudi Jeglič. Drugega po samostojnem prodoru po desni strani, ko je počakal, da se je vratar ulegel, nato pa poslal plošček pod vratnico. Proti koncu tekme so domači hokejisti skušali tudi s provokacijami, bilo je tudi nekaj boksarskih vložkov, a se Slovenci niso pustili. Ob koncu je med vratnicami dobil prednost tudi 17-letni Tilen Spreitzer, ki je moral enkrat po plošček v mrežo. Končni rezultat je z zadetkom pod prečko z modre črte postavil Blaž Gregorc.

Foto: Nini Calimoutou