Prvi trije hokejisti slovenske članske hokejske reprezentance so že začeli s pripravami na svetovno prvenstvo. V Podmežakli so trenirali Andrej Hočevar, Luka Tošič in Anže Kuralt, v torek pa se bosta priključila še brata Rodman.

Februarja so Risi na olimpijskih igrah v Sočiju prišli do zgodovinskega četrtfinala, zdaj pa so prvi igralci že začeli s pripravami na aprilsko svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, ki bo potekala v Koreji. Na prvem treningu so trenirali vratar Andrej Hočevar, branilec Luka Tošič in napadalec Anže Kuralt.

”Že  v torek se nam bosta priključila brata Rodman, kmalu se nam bo pridružil Gal Koren, s klubsko sezono pa je končal tudi Jan Urbas. Z Janom Muršakom je zgodba nekoliko drugačna, saj bo nekaj časa preživel še v Moskvi. Tam bo treniral, tako da ni bojazni. Dnevno spremljamo, kaj se dogaja po prvenstvih. Z igralci smo dogovorjeni, da po koncu tekmovanja sporočijo, kako in kaj,” o novih obrazih na treningu pravi selektor Matjaž Kopitar, ki je bo do nadaljnjega moral treninge prilagajati številu igralcev, ki jih bo imel na voljo: ”Za igralce, ki niso v ritmu in so imeli premor, je to brez dvoma težje, če jih je na ledu tako malo, medtem ko je zame osebno lažje. Zato trening traja 50 oziroma maksimalno 55 minut.”

Andrej Hočevar

Andrej Hočevar

Trojica, ki je trenirala, je večji del sezone igrala v Franciji. Hočevar in Kuralt sta bila namreč soigralca pri Epinalu, 22-letni napadalec pa je po koncu sezone v Franciji tri tekme odigral tudi za Gradec v ligi EBEL. Tošič je nosil dres Villard-de-Lansa.

”Že kar nekaj časa sem čakal na priprave, saj sem dokaj hitro končal klubsko sezono. V zadnjem času sem treniral tudi z Olimpijo, kar mi je omogočil Ivo Jan. Danes mi je bilo zato lažje, saj premor ni bil predolg. Je pa vedno lepo priti na zbor reprezentance,” pravi 29-letni vratar, ki je komentiral tudi, kako je bilo na treningu: ”Glede nato, da smo bili samo trije, je bil trening kakovosten. Pred treningom sem imel kar malo strahu, saj sem vedel, da bomo trenirali le trije, a je na koncu vse izpadlo v redu.”

Na treningu je bilo sicer več članov strokovnega vodstva, ob selektorju Kopitarju so bili na ledeni ploskvi Podmežakle tudi Nik Zupančič, Gaber Glavič, Jože Kovač in DragoTerlikar.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5991742344529368321?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]