10. februar 2016, Ljubljana – Slovenska moška članska reprezentanca je danes zjutraj z glavne ljubljanske železniške postaje na reprezentančno akcijo prvič odpotovala z vlakom.

Na novinarski konferenci pred odhodom, na kateri so sodelovali slovenski hokejski reprezentanti, predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec in direktor SŽ-Potniški promet Boštjan Koren je bilo predstavljeno sodelovanje Hokejske zveze Slovenije in Slovenskih železnic.

10feb2016_SZ_innsbruck (15)

Tokratna pot slovenskih risov napoveduje začetek dolgoročnega sodelovanja med Hokejsko zvezo Slovenije in Slovenskimi železnicami. Slednje predstavlja nadgradnjo dosedanjih prizadevanj Hokejske zveze Slovenije za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije, skladno s smernicami Mednarodne hokejske zveze. Ta nacionalnim hokejskim zvezam med drugim predlaga uporabo čistejših oblik javnega prevoza tako samih reprezentantov, njihove opreme, kot tudi njihovih zvestih navijačev.

10feb2016_SZ_innsbruck (3)

Predsednik HZS Matjaž Rakovec ob tem poudaril zavezanost slovenske krovne organizacije k večji skrbi za okolje. V ta sklop sodi tudi dogovor s podjetjem Toyota Slovenija, ki je HZS v uporabo predalo tudi hibridno vozilo. “Razvijamo tudi sistem recikliranja hokejskih palic, saj trenutno večina le teh po koncu življenjske dobe konča v smeteh,” je še dejal. V teku so prizadevanja za izgradnjo prve “pametne” hokejske dvorane v Sloveniji, kjer bo velik poudarek namenjen tudi učinkoviti izrabi energije. “Z našimi načrti smo že seznanili predstavnike Mednarodne hokejske zveze. Trenutno pridobivamo določena soglasja in upamo, da bo v par letih ta ideja realizirana,” je še povedal Rakovec.

10feb2016_SZ_innsbruck (16)

Člani slovenske moške hokejske reprezentance so po srečanju z novinarji odpotovali z vlakom iz Ljubljane v Innsbruck, kjer se bodo udeležili turnirja v nizu Euro Ice Hockey Challenge. Pripravljalni turnir je zadnji pred odhodom slovenskih risov na svetovno prvenstvo Divizije I Skupine A v poljskih Katovicah.

Slovenske železnice so uradni sponzor hokejske reprezentance in urejajo vse prevoze članov reprezentance ter njihove opreme med Ljubljano in Innsbruckom ter Ljubljano, Budimpešto in Katovicami.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6249615702798274753?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]